Міністерство соцiальної політики України


Інформація щодо рішень Робочої групи при Мінсоцполітики із визнання вантажів гуманітарною допомогою

21 Квітня 2017, 16:12

Про неналежним чином оформлені документи (пп. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 13, 14, 15, 18, 20, 21, 23, 24, 25, 26) згідно з додатком до проекту наказу „Про визнання вантажів гуманітарною допомогою”:

1. Комунальна установа ,,Центральна дитяча міська лікарня” (п. 3) – надати план розподілу, оформлений належним чином (дата, номер) та привести його у відповідність до кількісних потреб, зазначених у листах набувачів; надати документи із достовірною інформацією щодо фасування молочних сумішей (в документах отримувача вага 0,300 г, в інвойсі – 0,3 кг); обґрунтувати потребу отримувача в забезпеченні гуманітарною допомогою у вигляді офісних стільців та контейнерів для зберігання; копії листів набувачів не завірені печаткою та підписом організації-отримувача; надати листи набувачів, оформлені належним чином (печатка набувача).

2. Закарпатський обласний Благодійний фонд ,,Арменхелп”  (пп. 4, 5) – конкретизувати потребу в листах набувачів; надати лист набувача – БО „Схід сонця”, оформлений належним чином (дата, П. І. Б. і посада особи-підписанта); план розподілу не відповідає потребам, зазначеним в листах набувачів; обґрунтувати кількісну потребу набувача БО „Матері дітям” в забезпеченні гуманітарною допомогою у вигляді одягу, столів та стільців, зважаючи, що зазначена організація забезпечуватиметься гуманітарною допомогою відповідно до планів розподілу двох вантажів.

3. Благодійна організація ,,Фонд ,,Щастя - дітям” (п. 6) – надати деталізовану інформацію щодо подальшого розподілу гуманітарної допомоги кінцевим набувачам гуманітарної допомоги – фізичним особам Київським обласним центром об’єднаної церкви християн віри євангельської, БФ „Нові вершини”, Церквою ХВЄ „Наріжний камінь”.

4. Благодійна організація ,,Міжнародний волонтерський фонд” (п. 7) – надати документи від донора із зазначенням ваги вантажу; конкретизувати лист набувача за найменуваннями та кількістю необхідної гуманітарної допомоги відповідно до плану розподілу.

5. Благодійний фонд ,,ЛІКАРІ БЕЗ КОРДОНІВ-БЕЛЬГІЯ” (п. 8) – надати детальну інформацію щодо проекту, переліку закладів – набувачів гуманітарної допомоги та листи-звернення від них.

6. Тернопільська обласна громадська організація ,,Благодійність” (п. 9) – надати пояснення від донора щодо позиції „фруктова каша” (в дарчому листі зазначена фруктова каша, в акті митниці – дитяче харчування овочеве), інформацію для харчування дітей якого віку воно призначене; обґрунтувати потребу в забезпеченні значною кількістю дитячого харчування набувачів Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні (1000 кг для 150 дітей); зазначити кількісну потребу від набувачів в забезпеченні гуманітарною допомогою у вигляді дитячого харчування, вказавши кількість дітей та їх вік.

7. Міжнародний благодійний фонд ,,Олива” (п. 12) – розшифрувати позиції „медичні меблі, медичне обладнання, ортопедичний матеріал, лабораторне обладнання, засоби гігієни, витратний медичний матеріал” від донора; обґрунтувати потребу набувачів з урахуванням кількості та соціальних категорій населення; конкретизувати листи набувачів в частині кількісної потреби в гуманітарній допомозі.

8. Благодійна організація ,,Благодійний фонд ,,Християнська Місія” (п. 13) – надати пояснення щодо позиції „халати одноразові б/в”, розшифрувати позицію „приладдя медичне, засоби особистого догляду, засоби гігієни, приладдя шкільне” від донора; в плані розподілу зазначити що нове, що б/в.

9. Всеукраїнський благодійний фонд ,,ХАННУН” (п. 14) – обґрунтувати потребу в забезпеченні гуманітарною допомогою, зазначивши кількість та соціальні категорії населення, що її потребують, з наданням списків фізичних осіб – кінцевих набувачів.

10. Благодійний фонд ,,СЕРЦЕ ДО СЕРЦЯ” (п. 15) – дата дарчого листа в перекладі не відповідає оригіналу; обґрунтувати потребу в забезпеченні гуманітарною допомогою, зазначивши кількість та соціальні категорії населення, що її потребують.

11. Помісна церква євангельських християн-баптистів (п. 18) – обґрунтувати потребу релігійних організацій в забезпеченні гуманітарною допомогою, зазначивши кількість та соціальні категорії населення, що її потребують.

12. Благодійний фонд імені Олександра Хіри (п. 20) – розшифрувати позицію „м`яка частина”; надати списки кінцевих набувачів, зокрема щодо розподілу 10000 кг одягу; надати інформацію про набувача – будинок для перестарілих, в т.ч. пояснення щодо підписання листа особою, яка не є його директором.

13. Пустомитівська центральна районна лікарня (п. 21) – в документах донора не зазначена загальна вага вантажу та вага за найменуваннями позицій вантажу; надати пояснення щодо позиції „папір б/в”.

14. Громадська організація ,,Маріупольська спілка молоді” (п. 23) – розшифрувати позиції „кухонне приладдя, санітарне приладдя”; відсутня довідка про дезінфекцію та відсоток зносу речей; відсутні листи набувачів. 

15. Волинська обласна благодійна організація ,,Милосердя” (п. 24) – обґрунтувати кількісну потребу отримувача і набувачів в забезпеченні гуманітарною допомогою з урахуванням кількості та соціальних категорій населення, з наданням списків фізичних осіб – кінцевих набувачів допомоги.

16. Братство при Соборі (Центрі) церков України християн віри євангельської ,,Відкрита Біблія (п. 25) – обґрунтувати потребу ВБЦ „Тавифа Плюс” в будівельних матеріалах; надати інформацію щодо діяльності будинку-інтернату для пристарілих та одиноких в смт Маневичі; обґрунтувати кількісну потребу отримувача та набувачів в гуманітарній допомозі, що її потребують, з наданням списків фізичних осіб – кінцевих набувачів із зазначенням соціальних категорій та адрес; копія листа набувача не завірена організацією-отримувачем; надати детальну інформацію про діяльність набувача – Любашівського спортивного клубу „Стохіт” (списки вихованців, інформацію про проведення змагань та тренувань, наявність спортивних споруд тощо) та копію статутних документів.

17. Благодійна організація ,,Благодійний фонд ,,Дружня підтримка” (п. 26) – скорегувати план розподілу в частині розподілу позицій ,,дитячі кувези, системи для підігріву немовлят, реанімаційні системи для немовлят, книги, одяг для переселенців”, зважаючи на специфіку отримувача (військовий гостіпаль).

 

Про неналежним чином оформлені доопрацьовані документи:

1. Благодійна організація ,,Благодійний фонд ,,-Даруй добро-” (2 вантажі по 15677,77 кг) – не виконані попередні зауваження робочої групи в частині обґрунтування потреби в забезпеченні гуманітарною допомогою з урахуванням кількості та соціальних категорій населення, надання детальної інформації щодо пунктів розподілу допомоги; розглянути питання після отримання інформації від Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації стосовно діяльності дитячого будинку для дітей від 3 місяців при Вознесенському чоловічому монастирі ,,Банчени”.

2. Кіровоградський обласний благодійний фонд ,,Служба Самарянина-Самарітер Дінст” (13 705 кг) – не виконано попереднє зауваження робочої групи в частині надання обґрунтування потреби у забезпеченні фарбою, ламінатом та засобами для миття підлоги; рекомендовано скорегувати план розподілу з метою передачі зазначених товарів установам (організаціям) державної / комунальної форм власності.

3. Благодійна організація ,,Благодійний фонд ,,Міжнародний соціальний центр допомоги ,,Здоров`я, етика, освіта” (32495 кг) – не виконано попереднє зауваження робочої грпи в частині надання звіту з первинними документами (акти прийому-передачі тощо) про використання вантажу, визнаного гуманітарною допомогою у березні 2017 року.

4. ,,Донецький фонд соціального захисту та милосердя” (14985 кг) – не виконано попереднє зауваження робочої групи в частині обгрунтування кількісної потреби в забезпеченні гуманітарною допомогою у вигляді скатів, інструментів (зокрема циркулярної пили), слайсера тощо від набувачів.

5. Благодійна організація ,,ДОТИК” (15600 кг) – розглянути питання за умови виключення позицій ,,ламінат, дошка підбивна для стелі”; надати обґрунтування потреби в забезпеченні гуманітарною допомогою, зазначивши кількість та соціальні категорії населення, що її потребують, з наданням списків фізичних осіб – кінцевих набувачів.

6. Благодійна організація ,,Благодійний фонд Місія допомоги” (8920 кг) – надати обґрунтування потреби в забезпеченні гуманітарною допомогою, зазначивши кількість та соціальні категорії населення, що її потребують, з наданням списків фізичних осіб – кінцевих набувачів.

7. Релігійна греко-католицька громада ,,Святого Великомученика Георгія Побідоносця” м. Ужгород (14560 кг) – не виконано попереднє зауваження робочої групи в частині конкретизації потреби в забезпеченні гуманітарною допомогою від набувача ЗОБФ „Цвіт сакури”; надати лист набувача ГО „Відродження України Закарпаття”, оформлений належним чином (печатка).

8. Благодійна установа ,,Дитяче селище” Релігійної Місії ,,Карітас-Спес” Римсько-Католицької Церкви в Україні (14500 кг) – не виконано попереднє рішення робочої групи в частині надання розшифрування позицій „офісне приладдя, предмети домашнього вжитку, забори для дітей, стерео-система, верстаки” від донора.

9. Тернопільський обласний благодійний фонд ,,АПОСТОЛ” (12551 кг) –  не виконано попереднє зауваження робочої групи в частині надання розшифрування позиції „домашні речі” від донора.

10. Благодійна організація ,,Благодійний фонд ,,Країна дитячих мрій”  (16000 кг) – не виконано попереднє зауваження робочої групи в частині надання листів набувачів та обґрунтування кількісної потреби у забезпеченні їх гуманітарною допомогою у вигляді значної кількості нових меблів; надати аутентичний переклад дарчого листа (не відповідає за вагою вантажу).

11. Благодійний Фонд ,,Любов і милосердя (Карітас) імені Святого Іштвана” (12055 кг) – розшифрувати позицію  „санітарно-технічне обладнання” від донора із зазначенням що нове, що б/в та відсотку зносу.

12. Всеукраїнська громадська організація ,,Асоціація – Моя родина”           (12495 кг, 12500 кг) – надати пояснення щодо зміни складу вантажів від донора; надати дарчі листи, оформлені належним чином (підпис, П. І. Б., посада підписанта, печатка організації); обґрунтувати кількісну потребу в гуманітарній допомозі від набувачів із зазначенням кількості та соціальних категорій населення, яке її потребує; надати пояснення щодо позицій ,,перев`язувальний матеріал б/в, сольові розчини б/в, препарати енергетичної дії б/в”, розшифрувати позиції ,,сольові розчини, препарати енергетичної дії, засоби гігієни” та надати інформацію щодо термінів придатності.

13. Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України (13100 кг) – надати оновлений дарчий лист з дійсним номером організації  згідно з інформацією у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги.

14. Фонд Мілосердя, Відродження і Розвитку ,,Еммануїл” (13780 кг) –  обґрунтувати кількісну потребу в забезпеченні гуманітарною допомогою із зазначенням кількості та соціальних категорій населення, що її потребує, від набувачів.

15. Християнська благодійна місія ,,Юний самарянин” обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів Закарпатської області (12400 кг, 12425 кг) – надати пояснення від донора стосовно зміни ваги вантажів, оновлені дарчі листи та інвойси.

16. Чернівецька міська організація Товариства Червоного Хреста України (14005 кг, 12570 кг) – не виконано попереднє зауваження робочої групи в частині надання обгрунтування відповідності статті 1 Закону України „Про гуманітарну допомогу” набувача – ГО „Родина Кольпінга м. Чернівці” (надати копію статуту), обґрунтування кількісної потреби отримувача в забезпеченні гуманітарною допомогою, зазначивши кількість та соціальні категорії населення, що її потребують, зокрема в 900 кг окулярів. Розглянути питання в присутності керівника організації; надати інформацію щодо окулярів б/в або їх зразки.

17. Благодійна організація ,,Благодійний фонд ,,З добром до кожного” (19115 кг) – не виконано попереднє зауваження робочої групи в частині обґрунтування кількісної потреби у необхідності забезпечення гуманітарною допомогою, зазначивши кількість та соціальні категорії населення, що її потребують, від набувачів.

18. Благодійна організація ,,Християнський благодіний фонд ,,Добра пристань” (16411 кг) –  обґрунтувати кількісну потребу отримувача та набувачів в гуманітарній допомозі, що її потребують, з наданням списків фізичних осіб – кінцевих набувачів.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13017.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове