Міністерство соцiальної політики України


За минулий рік за соціальними послугами звернулось 90 тисяч ветеранів та членів їхніх родин

11 Квітня 2024, 16:50

 

За 2023 рік в громадах за соціальними послугами звернулося понад 90 тисяч ветеранів та членів їхніх родин. Це у 10 разів більше, ніж у 2022 році. 

Про це в ефірі телеканалу “Суспільне” сказала заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва. 

“Люди повертаються додому і їм потрібні різні програми підтримки. Які фінансуються і з місцевого, і з державного бюджетів. Деякі з цих програм виражаються у фінансових компенсаціях - наприклад, догляд на професійній основі, який дозволяє зняти частину навантаження на родину”, - сказала вона. 

Уляна Токарєва наголосила, що з державного бюджету фінансуються програми з протезування чи допоміжних засобів реабілітації. 

“Програми для ветеранів працюють, вони важливі. Але також важливо, щоб ми підбирали програму для кожного індивідуально, виходячи з потреб кожної окремої людини”, - сказала вона. 

Уляна Токарєва зазначила, що в Україні працює близько 30 тисяч соціальних працівників, які надають соціальні послуги в тому числі і ветеранам. Внаслідок реформи децентралізації, кожна громада може самостійно приймати рішення скільки соціальних працівників потрібно для жителів громади. Міністерство готове надати інструкції та розрахунки, скільки саме необхідно фахівців на ту чи іншу кількість людей, а також звернутися до міжнародних партнерів, які в межах гуманітарного реагування можуть допомогти з доглядовими послугами у громадах. Крім того, Міністерство соціальної політики України фінансує різні соціальні послуги, враховуючи виклики війни.  

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23655.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове