Міністерство соцiальної політики України


У трьох областях понад 150 родин ветеранів пройшли програму соціальної адаптації, проєкт розширюється ще на кілька областей

11 Квітня 2024, 16:43

 

Міністерство соціальної політики України, разом з місцевим самоврядуванням, впроваджують декілька важливих програм соціальної підтримки ветеранам та членам їхніх родин, це як нові проєкти, так і ті, що працюють тривалий час.

Наразі успішно стартувала та впроваджується програма соціальної адаптації для військових та членів їхніх родин.

Про це в ефірі телеканалу “Суспільне” сказала заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва. 

“У Полтавській, Вінницькій та Черкаській областях понад 150 родин пройшли таку програму. Міністерство готове впроваджувати її і в інших областях. На черзі - Хмельницька, Дніпропетровська, Миколаївська області”, - сказала Уляна Токарєва. 

 Проєкт соціальна адаптація поділяється на два ключові компоненти. Під час першого етапу протягом тижня психологи та соціальні працівники працюють з ветеранами, які повертаються до родин після бойових дій, та їхніми сім’ями. На цьому етапі спеціалісти проходять з військовими та їхніми родинами процес адаптації та визначають ключові потреби. 

Другий етап - індивідуальний. На цій стадії ветерана та його родину вже у його громаді підхоплюють соціальні працівники і допомагають розв’язувати ті проблеми, які стоять перед родиною, супроводжують у цьому процесі.  




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23654.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове