Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики закликає громадські організації та міжнародних донорів синхронізувати свою роботу зі стандартами держави

18 Березня 2024, 15:35

 

Для Міністерства соціальної політики України дуже важливо бути на контакті з тими, хто надає допомогу. Мінсоцполітики бере на себе найболючіші питання, в тому числі і в контексті гуманітарного реагування, наприклад, це надання соціальних послуг для найуразливіших груп населення. Однак, побудувати потужну Національну систему реагування можна якщо об’єднати зусилля всіх учасників процесу - держави, громадських організацій та міжнародних партнерів. 

Про це заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва сказала під час другої щорічної конференції “Українське лідерство в допомозі”. 

Важливий момент, на який варто звернути увагу при побудові такої співпраці між державою, громадським сектором та міжнародними партнерами - це стратегічні напрями, за якими йде держава. 

“При вибудові нашої роботи дуже важливо відходити від величезних інституцій - інтернатів, психоневрологічних закладів - важливо не відбудовувати інтернатні заклади, натомість, якщо ми вже хочемо підтримати людей, створювати будинки підтриманого проживання чи інші формати соціального житла, які  не є інституціями, а дадуть можливість людям вливатися у громадське життя”, - сказала вона. 

Уляна Токарєва підкреслила, що наразі громадські організації активно долучаються до процесів створення програм підтримки на місцях. Водночас закликала представників громадських організацій синхронізувати свою роботу зі стандартами держави. 

“Перше, ми просимо громадські організації реєструватися в реєстрі надавачів соціальних послуг, процедура дуже спрощена. Друге, ми просимо свою роботу синхронізувати з тими стандартами державної підтримки, які є. Якщо громадські організації бачать, що цей реєстр потребує доповнення, будь ласка, скажіть про це Міністерству соціальної політики. Ми будемо робити все, щоб ця система відповідала інтересам людей. І третє, якщо є власні ініціативи по розвитку соціальних послуг у громадах, то нам важливо розуміти, як ми можемо підтримати ці ініціативи з боку держави”, - сказала заступниця міністра. 

Уляна Токарєва також розповіла, що у планах Міністерства розширити перелік послуг для людей, які переїхали з постраждалих територій: “розуміючи обмеженість бюджету для розширення послуг, хочемо залучити додаткові кошти, в тому числі й міжнародних донорів”. 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23596.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове