Міністерство соцiальної політики України


Делегація України бере участь у роботі сесії Комісії ООН зі становища жінок

14 Березня 2024, 14:20

 

11 березня 2024 року у м. Нью-Йорк, США розпочалась 68-ма сесія Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок, яка триватиме до 22 березня 2024 року, в якій беруть участь урядові делегації держав-членів ООН, представники структур ООН, неурядових організацій з різних країн світу. 

У фокусі уваги цьогорічної сесії Комісії зі становища жінок питання прискорення досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок і дівчат шляхом подолання бідності, зміцнення інституцій і фінансування з урахуванням гендерного підходу.

У сесії бере участь українська делегація, яку очолює Віце-премʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина,, заступники глави делегації: заступниця Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ірина Постоловська, заступниця Міністра закордонних справ Ірина Боровець та Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко.

Участь української делегації у сесії має на меті підтвердити пріоритетність курсу України на європейську інтеграцію та  прагнення досягти соціальної справедливості та гендерної рівності в українському суспільстві, а також зосередити увагу на руйнівному впливі загарбницької війни Росії проти України.

Попри виклики війни уряд України продовжує впроваджувати політику гендерної рівності, яка в тому числі направлена і на підтримку постраждалих від насильства, зокрема сексуального. Поряд з цим інвестиції партнерів у гендерну рівність зміцнюють економічну стійкість України, допомагають державі втілювати план гендерно відповідального  та інклюзивного відновлення. 

«Повномасштабне російське вторгнення в Україну призводить до масових руйнувань, втрат, травм та примусової міграції населення. Ймовірно, серед цивільного населення саме жінки несуть на собі основний тягар жорстокості війни. Українкисьогоднідемонструютьвинятковусилу, перебирають на себе нові ролі й поряд з цим самостійно опікуються дітьми і цілими родинами. Багато жінок стають тимчасово переміщеними , постраждалими, уцілілими. Ми робимо усе можливе аби надати комплексну підтримку потерпілим, не лише протягнути руку допомоги у момент кризи, а й зробити так, щоб людина мала змогу відновитись», – наголосила Ірина Постоловська.

У ході  Комісії українська делегація бере участь у різноманітних заходах на яких будуть окреслені ключові результати впровадження політики гендерної рівності, а також подальші пріоритетні напрямки роботи.

Зокрема заступниця Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ірина Постоловська візьме участь у панельних дискусіях, що присвячені темам протидії сексуальному насильству та торгівлі людьми внаслідок війни. 

В межах роботи Комісії організовано захід, присвячений післявоєнному відновленню України. Наша країна потребує відновлення інфраструктури та підтримки людей, які постраждали від війни, для забезпечення рівного доступу до соціального захисту та послуг для всіх і активної участі жінок у процесах відновлення. Захід покликаний мобілізувати міжнародну підтримку України для того, щоб відновлення було гендерно чутливим та інклюзивним.

В межах заходу заступниця Міністра також провела низку двосторонніх зустрічей з Міністеркою Франції з питань гендерної рівності та боротьби з дискримінацією Ороре Берже, Міністреркою Данії з питань цифровізації та питань гендерної рівності Марією Бйерре, Високоповажним послом Австралії з питань гендерної рівності Стефані Копус Кемпбелл та виконавчою директоркою ООН Жінки Сімою Самі Бахус.

 

 

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23587.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове