Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та UNFPA розробляють рекомендації для українських громад щодо протидії домашньому насильству

12 Березня 2024, 12:32

Одна з головних цілей Міністерства соціальної політики - збудувати сильну систему з реагування на домашнє насильство, на насильство за ознакою статі та сексуальне насильство, пов’язане з війною. Це мережа і спеціалізованих служб, і служб підтримки, яка має бути потужною та працювати у громаді, яка і формує національну систему реагування на домашнє насильство та насильство за ознакою статі. 

Про це заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва сказала під час форуму громад - експертів з протидії домашньому насильству. 

“Ми маємо виконати свої зобов’язання перед громадянами, що вони в будь-який момент можуть звернутися за підтримкою і ця підтримка буде надана. Будемо чесними, що не кожна з 1400 громад збудувала таку систему. Побудова якої відбувається і за підтримки міжнародних організацій, зокрема Фонду ООН у галузі народонаселення. Паралельно з тими ресурсами, які виділяє держава та місцеве самоврядування, також дуже багато в розвиток системи реагування інвестує і цей Фонд”, - сказала заступниця міністра. 

Міністерство соціальної політики спільно з Фондом народонаселення ООН в Україні (UNFPA) працюють над розширенням проєкту “Міста і громади, вільні від домашнього насильства”, який стартував у 2020 році за ініціативи UNFPA. Проєкт містить 22 кроки - дорожну карту, яка допомагає здійснити всі заходи, які необхідні для побудови комплексної системи реагування на домашнє насильство. До 2024 року до впровадження проєкту доєдналось 45 міст. Тепер триває робота Мінсоцполітики та  UNFPA з напрацювань методичних рекомендацій, які можна розповсюдити на ті міста і громади, які не є учасниками проєкту.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23584.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове