Міністерство соцiальної політики України


У чверті українських громад з’являться центри життєстійкості

1 Березня 2024, 18:45

 

Протягом наступного року Міністерство соціальної політики ставить перед собою завдання підготувати фахових спеціалістів, які надають психосоціальну підтримку у центрах життєстійкості. Простори для психоемоційної підтримки з’являться майже по всій Україні. 

Про це під час круглого столу “Забезпечення світлого майбутнього: післявоєнне відновлення психічного здоров’я підлітків” сказала заступниця міністра соцполітики Уляна Токарєва. 

“Цього року чверть українських громад, які не окуповані росією, створять центри життєстійкості. Простори, де будь-яка людина зможе отримати психосоціальну підтримку. Дуже важливо, щоб всі фахівці та фахівчині мали відповідну підготовку. Бо за допомогою до соціальної сфери звертаються найбільш вразливі групи, і люди які отримують геріатричний догляд, і люди з когнітивними порушеннями,і  родини, які виховують дітей-сиріт”, - сказала вона. 

Уляна Токарєва пояснила, що підготовка  фахової, професійної спільноти проходитиме і за допомогою Урядового координаційного центру, і за допомогою громад, які працюють в Україні, створюючи відповідну інфраструктуру. 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23570.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове