Міністерство соцiальної політики України


Працівники ТЦК та СП навчаються надавати ефективну психосоціальну допомогу військовослужбовцям та членам їхніх родин

29 Лютого 2024, 10:55

 

З початком повномасштабного вторгнення українське військо, за інформацією Міноборони, збільшилось до понад 700 тисяч людей. Кожен, хто приєднався до армійських лав має розуміти, в той час, поки він боронить державу, про його родину подбають. 

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають фахівців, які опікуються соціальними питаннями військовослужбовців та членів їхніх родин.

Аби цю допомогу зробити більш дієвою, у столиці стартував другий етап спільних навчань Міністерства соціальної політики України, Міністерства оборони України та громадської організації “Простір можливостей”. Вони триватимуть протягом двох місяців. 

Про це на відкритті навчань сказала заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва. 

Обсяг роботи, яку виконують фахівці ТЦК та СП надзвичайно великий. Щоб не обмежувати родини військових лише можливостями ТЦК та СП, Мінсоцполітики пропонує залучати й інструменти органів місцевої влади. Протягом декількох місяців Мінсоцполітики проводило дослідження, які саме послуги може отримати родина військовослужбовця у кожній громаді, які є фахівці, до кого можна звернутися за підтримкою.

“Навчання допоможуть перейти зі стану піклування про військовослужбовця в межах роботи в ТЦК та СП до ширшої підтримки родини через місцеве самоврядування. Величезна робота, яку ви робите щодня в ТЦК та СП, має спиратися і на місцеве самоврядування, і на територіальні громади”, - сказала вона. 

Протягом чотирьох днів фахівці ТЦК та СП навчатимуться визначати потреби військовослужбовців та їхніх родин, а також шукати інструменти їх вирішення, користуватися державною підтримкою родинам, основам психологічної підтримки військовослужбовців та алгоритму надання соціальних послуг. 

Уляна Токарєва підкреслила, що спільна робота двох міністерств та громадської організації вже вийшла на другий етап - практичні навчання. Першим етапом було спільне напрацювання бачення, якою має бути соціальна підтримка військовослужбовців та їхніх родин. 

Очікується, що навчання триватимуть протягом двох місяців. Підготовку пройдуть 270 працівників ТЦК та СП з усієї України. 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23566.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове