Міністерство соцiальної політики України


Формування життєстійкості: перші переможці конкурсу серед надавачів

5 Січня 2024, 15:57

 

Дев'ять організацій перемогли у конкурсі надавачів, а отже, у дев'яти територіальних громадах України мешканці зможуть отримувати професійну допомогу від психологів та соціальних працівників. Це стало можливим завдяки пілотному проєкту Мінсоцполітики - послузі з формування життєстійкості. 

Конкурсна комісія Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю визначила таких переможців серед поданих кандидатур:

Щойно представники громад завершать підготовку приміщення, переможці конкурсу зможуть розпочати надання послуги. Вона включає в себе увесь комплекс психосоціальної підтримки: індивідуальні консультації, групові заняття, тренінги для батьків, роботу із психологами для дітей та дорослих, а також - допомогу в установленні контактів зі  спеціалістами та службами для вирішення нагальних соціальних питань. Послуга надаватиметься безкоштовно,  за рахунок держави та меценатів, які можуть долучитися до проєкту. 

Потенційним надавачам послуги

Нагадаємо, що упродовж січня-березня 2024 надавачі соціальних послуг (ГО, БФ, ФОПи) можуть податися на конкурс та запровадити цю послугу у своїх громадах.

Актуальні строки подання конкурсних заявок оновлюються на сайті ФСОЗОІ. Надавачі, які планують надавати послугу власним або коштом благодійника, можуть подаватися поза конкурсом.

Кілька кроків, які варто зробити надавачеві, подаючи свою пропозицію на участь у конкурсі:

1. Перевірити, що територіальна громада надавача є учасником проєкту (цю інформацію можна знайти у Наказах Мінсоцполітики), 

2. Внести себе до Реєстру надавачів та отримувачів соцпослуг,

3. Провести реорганізацію у некомерційне підприємство (для бюджетних установ),

4. Зібрати команду із соціального менеджера, психологів та соціальних працівників - кількість залежить від чисельності громади.

Держава повністю оплачує роботу команди надавача та залучених спеціалістів. Відібрані команди надавачів мають змогу підвищити кваліфікацію на тренінгах за програмами від ВООЗ,  ЮНІСЕФ та ін. Крім того, Мінсоцполітики спільно з партнерами забезпечує навчально-методичну підтримку та роботу фахівців команди надавача.

Усіх потенційних надавачів послуги запрошуємо долучатися до наших онлайн-консультацій. Реєстрація на участь доступна за лінком.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23420.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове