Міністерство соцiальної політики України


Понад 37 тисяч українських сімей отримали «пакунок малюка» у 2023 році

28 Грудня 2023, 11:23

 

Не всі батьки знають, що при народженні немовля вони можуть скористатися одноразовою допомогою від держави та отримати «пакунок малюка». Так званий бебі-бокс видається безпосередньо в пологовому відділенні. У цей набір входить понад 90 різних високоякісних предметів та засобів, призначених для догляду за новонародженими.

Цьогоріч «пакунок малюка» отримали 37 369 сімей. Із них 37 011 були надані одразу в пологових будинках, 378 — за місцем проживання.  

Найбільше пакунків було видано в Києві та області (5764), а також у Львівському (2677), Дніпропетровському (2608),  Одеському (2478), Житомирському (2065) регіонах. 

Вартість закупівлі бебі-боксу становить для держави 6778 грн. Це набір перевірених та сертифікованих якісних найнеобхідніших речей для новонародженої дитини, усього – понад 90 предметів. Набір включає підгузки, пелюшки, ковдри, матрац, рушник, засоби гігієни, одяг, засоби для купання, манікюрні ножиці, іграшки тощо. Деякі речі знадобляться не лише в перші місяці життя дитини, а й протягом року. 

За п’ять років існування програми розмір допомоги збільшився майже двічі – зараз це величезна коробка вагою майже в 16 кг. Такі пакунки є не лише необхідністю для батьків та малюків, вони дозволяють суттєво заощадити час та кошти. Адже, якщо купувати все в роздріб, доведеться заплатити майже втричі більше.. 

Що саме можна знайти в «пакунку малюка» —  в інфографіці нижче. 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23403.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове