Міністерство соцiальної політики України


Уряд ухвалив низку постанов для додаткової соціальної підтримки громадян під час війни

27 Грудня 2023, 17:32

 

Міністерство соціальної політики працює над забезпеченням додаткової підтримки громадян, які її потребують, та адаптацією інструментів цієї підтримки до потреб громадян.

Сьогодні, 27 грудня, Уряд прийняв низку постанов, які посилюють можливості для соціальної підтримки пенсіонерів; військових, які перебувають у зоні бойових дій, працівників критичної інфраструктури та інших категорій громадян під час війни.

Відповідно до прийнятих змін:

На виплату такої одноразової грошової допомоги в Держбюджеті-2024 передбачено видатки в обсязі 480,3 млн гривень.

 

Якщо ветеран війни (особа з інвалідністю внаслідок війни, учасник бойових дій, учасник війни) не може самостійно подати заяву на призначення пільги на ЖКП, з травня 2024 року це зможуть зробити за нього члени його родини. При цьому, вони зможуть замість існуючих двох окремих заяв подавати єдину спрощену заяву - про взяття на облік, як пільговика,  і про надання пільг.  Частина інформації для призначення пільг отримуватиметься Мінсоцполітики та ПФУ шляхом обміну і взаємодії між інформаційними системами державних органів.

 

Нагадуємо, що норма проходження фізичної ідентифікації ще з 2004 року застосовується для всіх пенсіонерів; але для тих пенсіонерів, які стали ВПО ДО повномасштабної війни, тобто до 24.02.2022 р, вона не діяла з березня 2020 року по липень 2023 року.  

 

Детальніше про кожне з нововведень – розповідатимемо далі на наших ресурсах.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23396.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове