Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та Світовий банк підписали Угоду, за якою на фінансування соціальних виплат в Україні буде спрямовано 1,2 млрд дол США (проєкт INSPIRE)

5 Грудня 2023, 11:48

 

4 грудня Міністр соціальної політики Оксана Жолнович, та Аруп Банаджері, Директор Світового Банку у справах Білорусі, Молдови та України, підписали Угоду щодо започаткування нового проєкту «Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)». Мета проєкту - фінансування 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення України, а також підтримка реформ у сфері соціального захисту в Україні.  

Міжнародні партнери продовжують системно підтримувати іі видатки на соціальну сферу, та здійснення важливих реформ у цій царині. Проєкт INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку у розмірі 1,2 млрд доларів США із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), що підтримується Урядом Японії. 

Кошти проєкту будуть спрямовані до загального фонду Держбюджету і забезпечать фінансування 29 соціальних виплат, які вже передбачено в державному бюджеті на 2023 і 2024 роки. Таким чином, Світовий банк підтримує стійкість соціальних видатків, і дозволяє вчасно спрямовувати виплати тим громадянам, які їх потребують.  

Крім того, проєкт спрямований на реалізацію низки важливих реформ у сфері соціального захисту - передумовою отримання коштів є низка кроків щодо подальшої цифровізації системи соціальної підтримки; підвищення адресності виплат для внутрішньо-переміщених осіб; запровадження механізму співфінансування окремих соціальних послуг з державного бюджету. Разом, ці кроки мають на меті підвищення прозорості, ефективності, фокусуванні соціальних виплат на тих громадян, які найбільше їх потребують.  

«Я щиро вдячна міжнародним партнерам, передусім Уряду Японії та Світовому Банку, за ту підтримку, яка дозволяє Україні не просто долати виклики, а й робити  соціальну підтриму більш гнучкою і стійкою до викликів. Дієва система соціальної допомоги має важливе значення для підтримки та розвитку людського капіталу, в тому числі для повернення наших громадян з-за кордону», - зазначила з цього приводу Міністр соціальної політики Оксана Жолнович. 

 

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23303.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове