Міністерство соцiальної політики України


Ввезення та облік гуманітарної допомоги: Мінсоцполітики провело зустріч з представниками міжнародних фондів та донорів

22 Листопада 2023, 12:21

 

Міністерство соціальної політики за підтримки ІСАР Єднання у рамках проєкту у «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» провело зустріч міжнародними благодійними фондами та іноземними донорами гуманітарної допомоги. У фокусі зустрічі – обговорення механізму ввезення та обліку гуманітарної допомоги з-за кордону. 

До заходу долучилась міністерстка соціальної політики Оксана Жолнович, заступники міністра Назар Танасишин та Констянтин Кошеленко. Загалом, участь в заході взяли понад 250 учасників (онлайн та на місці). 

Команда Міністерства зібрала відгуки та пропозиції від міжнародної спільноти для удосконалення процедури ввезення та обліку гуманітарної допомоги.

Водночас, отримувачів та донорів проінформували, що рішенням Уряду продовжено можливість завозити гуманітарку відповідно до звичних процедур – паперових декларацій. Поруч з цим, з 1 грудня отримувачі зможуть використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги. Перехідний період буде діяти до 1 квітня. 

Під час перехідного періоду фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи та оцінити її переваги. 

Важливо наголосити, що з 1 грудня у отримувача немає обов’язку користуватись лише паперовим чи цифровим механізмом. Тобто організація може використовувати будь-який варіант, що потім буде відображено у звітності. 

Нагадаємо, з 1 листопада по 1 грудня триває тестування цифрової платформи для ввезення та обліку гуманітарної допомоги. До нього вже долучились більше 300 організацій. Як приєднатись до тестування – читайте за посиланням

Захід відбувся за підтримки ІСАР Єднання в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демокр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку USAID Ukraine. 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23235.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове