Міністерство соцiальної політики України


Костянтин КОШЕЛЕНКО розповів про роботу Інформаційно-пошукової системи, яка дозволяє оцінити потреби внутрішньо-переміщених осіб

5 Липня 2023, 17:29

 

Сьогодні, 5 липня, відбулось засідання Наглядової Ради проєкту Ради Європи «Сприяння розробці житлових рішень для осіб, постраждалих від війни в Україні» за участю заступника Міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин КОШЕЛЕНКА. 

Він зауважив, що виклики, з якими  зіштовхнулась Україна минулого року, є безпрецедентними, адже кількість українців, що були змушені через війну покинути свої домівки, на жаль, є великою. 

«Мінсоцполітики продовжує працювати над впровадженням інформаційних систем, аби зробити соціальну сферу більш стійкою. Завдяки тому, що Єдина інформаційна база даних внутрішньо переміщених осіб  була посилена Інформаційно-пошуковою системою, нам вдалось зрозуміти й оцінити потреби  ВПО, зробити гуманітарне реагування більш якісним», — зазначив Костянтин КОШЕЛЕНКО.

Він додав, що наразі  Інформаційно-пошуковою системою користується понад 1800 соціальних працівників по всій Україні.

«Система суттєво удосконалила процес відбору інформації про потреби ВПО. Це стосується не лише продуктових наборів, а й навчання дітей, медичної допомоги та реабілітації. Ця інформація дозволяє реалізовувати соціальну підтримку більш якісно й ефективно планувати ресурси громад з урахуванням чітких цифр», — додав заступник Міністра.

Костянтин КОШЕЛЕНКО подякував партнерам за важливий внесок та допомогу у впровадженні цифрових рішень у сферу соціальної підтримки, що роблять її більш прозорою.

Довідково: підсистему Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб «Інформаційно-пошукова система» розробило та впровадило Державне підприємство «Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики» за підтримки Проєкту Ради Європи. Вона є механізмом багатофакторного параметричного пошуку інформації ВПО з інструментом гнучкого формування результатів відбору.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22946.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове