Міністерство соцiальної політики України


QA щодо одноразової грошової допомоги від держави для постраждалих від підриву Каховської ГЕС

19 Червня 2023, 21:47

 

Розмір допомоги складає 5 тис. грн на кожну особу, в т.ч. – на неповнолітніх дітей.

 

Постраждалими визнаються ті особи, які – на момент виникнення надзвичайної ситуації, –

 

Заява подається особисто до органів соціального захисту. 

Також її можна передати через старосту, начальника сільської, міської військової адміністрації або уповноважену ним особу до органу соцзахисту населення. Окрім Заяви, необхідні будуть:

 

Якщо документи були втрачені, людина може пред'явити їхні скан- чи  фотокопії або використовуються відомості з Єдиного державного демографічного реєстру та інших державних інформаційних ресурсів. 

 

Заяву про надання матеріальної грошової допомоги особі, яка визнана судом недієздатною, може подавати її законний представник (для недієздатних осіб, яким призначено опікуна) або уповноважена особа органу опіки та піклування (для недієздатних осіб, яким опікуна не призначено або втрачено з ним зв’язок під час дії надзвичайного або воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях).

 

Ні, заява подається особисто.

 

Її можна передати через старосту, начальника сільської, міської військової адміністрації або уповноважену ним особу до органу соцзахисту населення.

 

Звернутися із заявою до органів соцзахисту можна до 31 серпня 2023 року (включно). 

 

Рішення про надання матеріальної грошової допомоги приймається органом соціального захисту населення протягом 10 робочих днів з дня подання заяви.

 

Зазначені кошти можна отримати:

1. через виплатні об’єкти Укрпошти (з доставкою додому, безпосередньо у виплатному об’єкті, на стоянках пересувних відділень, отримання коштів у готівковій формі з поточного (карткового) рахунка одержувача через платіжні термінали тощо);

2. через установи уповноважених банків на номер банківського рахунка (за стандартом IBAN) з можливістю отримання готівкових коштів через встановлені платіжні термінали.

 

Так, грошова допомога може виплачуватись з доставкою додому.

 

Так, має право, за умови іншого документального підтвердження  факту проживання у населеному пункті, що розташований в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей.

Таким документальним підтвердженням може бути військовий квиток з відомостями щодо проходження військової служби; трудова книжка із записами про трудову діяльність; документ, що підтверджує право власності на рухоме або нерухоме майно; свідоцтво про базову загальну середню освіту; атестат про повну загальну середню освіту; документ про професійно-технічну освіту; документ про вищу освіту (науковий ступінь); довідка з місця навчання; рішення районної держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради про влаштування дитини до дитячого закладу, у прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, встановлення опіки чи піклування; документи закладів охорони здоров’я.

 

Ні, не треба.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22908.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове