Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики долучилося до щорічної зустрічі Ради Європи стосовно протидії торгівлі людьми

9 Червня 2023, 19:20

 

06–07 червня 2023 року секретаріат Групи експертів із заходів стосовно протидії торгівлі людьми (ГРЕТА) у співпраці з Офісом Спеціального представника та Координатора ОБСЄ з протидії торгівлі людьми провів Щорічну зустріч національних координаторів та доповідачів із протидії торгівлі людьми або еквівалентних механізмів, яка відбулася в Страсбурзі (Французька Республіка).

Від України до участі в онлайн форматі приєдналися представники Мінсоцполітики та Нацсоцслужби. Метою цієї зустрічі став обмін досвідом між країнами-членами Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми. Так, учасники обговорили, зокрема, створення механізмів для реагування на нові виклики в цій сфері. Також вони мали змогу порівняти функціонування на національному рівні механізму з протидії торгівлі людьми як в Україні, так і в країнах, які ратифікували Конвенцію.

Обговорення передбачало чотири сесії на такі теми: 

1.«Розуміння та боротьба з торгівлею людьми з метою залучення у злочинну діяльність»; 

2. «Зміцнення співпраці державних органів та інших відомств у боротьбі з торгівлею людьми: повноваження національних координаторів та доповідачів у сфері протидії торгівлі людьми»; 

3. «Виявлення іноземців, які постраждали від транснаціональної торгівлі людьми та надання їм допомоги»; 

4. «Активізація використання фінансових розслідувань: повноваження національних координаторів та доповідачів у сфері протидії торгівлі людьми».




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22884.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове