Міністерство соцiальної політики України


Оксана Жолнович зустрілась з представниками Європарламенту

3 Червня 2023, 20:24

 

У рамках Соціального форуму в Португалії, Міністерка соціальної політики України Оксана ЖОЛНОВИЧ зустрілася з представниками Європарламенту. У фокусі обговорень було фінансування програм соціального захисту, що наразі впроваджуються в Україні.

«Дякую за підтримку, яку Європарламент продовжує надавати Україні  в такі складні часи. Завдяки фінансовій допомозі наших країн-партнерів нам вдається тримати соціальний сектор під контролем. Проте нам треба трансформувати нашу систему таким чином, аби вона відповідала європейському рівню, а на це потрібно спрямувати нові інноваційні рішення», – зазначила Оксана ЖОЛНОВИЧ.

Україна перебуває в рамках обмеженого фінансового ресурсу, і, щоб  допомогти громадянам пережити цей складний час, Мінсоцполітики починає реалізацію додаткових програм підтримки, зазначила Міністерка. 

За її словами, частина громад, які розташовані в зоні активних бойових дій, не можуть самостійно здійснювати управління своїми територіями. Паралельно з цим існує велика кількість людей, які постійно переміщуються по країні – їм потрібні соціальні сервіси в тих місцях, де вони перебувають.  Мінсоцполітики продовжує фінансування частини соціальних послуг, щоб допомагати людям адаптуватись до нових реалій життя.

Міністерка зробила акцент на тому, що держава наразі планує створити ринкові механізми для закупівлі соціальних послуг.

«Перед повномасштабним вторгненням ми зробили подібну реформу у сфері охорони здоров'я – визначили національного закупівельника медичних послуг, і це показало хороший результат. Запровадження аналогічного алгоритму у сфері  соціальних послуг допоможе нам допомогти нашим громадянам вийти з кризи», – підсумувала Оксана ЖОЛНОВИЧ.

Міністерка наголосила на тому, що оперативна реалізація таких соціальних ініціатив дозволить запобігти масштабним проблемам у майбутньому.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22871.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове