Міністерство соцiальної політики України


У Швеції обговорили питання захисту прав українських дітей

2 Червня 2023, 17:32

 

Сьогодні в Швеції відбулася пресконференція за участю Міністерки соціальних служб Швеції Камілли ВАЛЬТЕРССОН ГРЬОНВАЛЛЬ, Віцепрезидентки Єврокомісії, єврокомісарки з демократії і демографії Дубравки ШУІЦИ та Міністерки соціальної політики Оксани ЖОЛНОВИЧ.

Сторони обговорили об’єднання зусиль у напрямі реконструкції української системи соціального захисту, зокрема захисту дітей. 

За словами Оксани ЖОЛНОВИЧ, на сьогодні понад 7 мільйонів українських дітей стали дітьми війни, і наші державі важливо ще більше посилити роботу в напрямі соціальної, освітньої, психологічної, медичної підтримки родин з дітьми, які сьогодні перебувають в Україні або в евакуації в Європі. 

«Наша мета – підтримати родини з дітьми. Саме тому ми хочемо зробити всі соціальні сервіси максимально доступними і якісними як для дітей, так і для їхніх сімей. Нам важливо забезпечити підтримку всіх сервісів для родин, які зараз перебувають у кризі. Така допомога включає створення прийомних родин для дітей, які втратили рідних батьків. Це найперше і найосновніше», – акцентувала вона.

Міністерка соціальних служб Швеції Камілла ВАЛЬТЕРССОН ГРЬОНВАЛЛЬ підкреслила, що одним із пріоритетів уряду Швеції зокрема та ЄС у цілому є підтримка України та докладання зусиль для захисту українських дітей. Вона зазначила, що першочерговим завданням є оновлення системи надання соціальних послуг в Україні,  включаючи захист прав дітей. І Швеція виступає партнером України в цих питаннях.

Віце-президентка Єврокомісії, єврокомісарка з демократії і демографії Дубравка ШУІЦА додала, що ЄС засуджує агресивну війну росії проти України, яка є явним порушенням прав людини. Вона підкреслила, що ЄС закликає росію негайно припинити переміщення, утримання і депортацію українських дітей. 

Оксана ЖОЛНОВИЧ подякувала європейській спільноті та всім організаціям, які допомагають у поверненні українських дітей та надають підтримку в реалізації ініціатив, спрямованих на захист прав українських дітей та розвиток сімейних форм виховання. 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22869.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове