Міністерство соцiальної політики України


Уляна Токарєва взяла участь у презентації результатів дослідження на тему «Усиновлення і протидія сирітству в Україні в часи війни»

2 Червня 2023, 16:56

 

Заступниця Міністра соціальної політики Уляна Токарєва взяла участь у презентації результатів дослідження на тему «Усиновлення і протидія сирітству в Україні в часи війни».

«Усиновлення – пріоритетна форма сімейного виховання. Ми маємо змінювати систему усиновлення, реагуючи на виклики, пов’язані з повномасштабним вторгненням рф в Україну. Треба посилювати систему підтримки сімей, щоб вони могли спиратися і на психологічну підтримку, і за потреби, - на соціальний супровід. Такі системи підтримки повинні розвиватися. Для забезпечення найкращих інтересів дитини треба також спрощувати процедури усиновлення, використовуючи інноваційні, в тому числі цифрові інструменти», - зазначила Уляна Токарєва.

Заступниця Міністра у своєму виступі наголосила, що є потреба в удосконаленні комунікаційних заходів з українцями, які б хотіли усиновити дитину, особливо щодо усиновлення дітей старшого віку, дітей з інвалідністю.

Соціологічне дослідження проведене командою Фундації DEJURE спільно із соціологічною агенцією «Vox Populi Ukraine». Водночас експерти фундації також дослідили досвід 15 країн Європи щодо регулювання процедури усиновлення.

«Дослідження відкрили чимало проблем та викликів, якими б ми хотіли поділитися з громадськістю, щоб спільно з’ясувати, якою може і має бути політика щодо усиновлення, що забезпечує найкращі інтереси дитини» - підкреслили організатори заходу.

Обговорення проходили в рамкахтрьох блоків, в яких дослідники, розробники політик та представники громадянського суспільства на основі результатів досліджень шукали рішення для забезпечення права дитини на сім’ю.

 

Довідково

Дослідження реалізовані за підтримки Європейського Союзу та Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22868.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове