Міністерство соцiальної політики України


Міністерка соціальної політики України Оксана ЖОЛНОВИЧ взяла участь у Соціальному форумі в Португалії

29 Травня 2023, 18:25

 

У своєму виступі на панельній дискусії ​​«Європейська соціальна модель як геополітичний важіль» очільниця Мінсоцполітики наголосила на тому, що інтеграція європейської соціальної моделі в українську структуру матиме вирішальне значення для системи соціального захисту.

​​«Майже 10 років ми виборюємо свій європейський шлях і, попри російське вторгнення, продовжуємо нормалізувати наше законодавство до вимог ЄС. Наша країна захищає європейські цінності та активно інтегрує їх», – зазначила Міністерка соціальної політики України.

У промові Міністерка приділила  увагу основним напрямам роботи та реформам, які відбуваються у соціальній сфері.

​​«Перше – ми працюємо над комплексом реформ, який зробить ринок праці в Україні повністю інклюзивним. Друге – ми перебудовуємо процеси реабілітації, щоб люди мали можливість відновлюватись якомога швидше. Третє – ми робимо рішучі кроки в напрямі цифровізації соціальної сфери. Четверте – ми приділяємо увагу збереженню ментального здоров‘я українців й починаємо будувати центри життєстійкості, де фахівці надаватимуть підтримку тим, хто цього потребує», – зазначила Оксана ЖОЛНОВИЧ.

Вона додала, що метою Мінсоцполітики є створення повністю інклюзивного суспільства шляхом перебудови соціальних стандартів. Щобільше, застосовуючи нові стандарти, Україна може стати передовим майданчиком інноваційних рішень у сфері реабілітації, інклюзії та забезпеченні ментального здоров’я. Сьогодні, допомагаючи Україні подолати ті наслідки війни, які ми маємо, Європа може отримати нові продукти цифровізації, нові алгоритми працевлаштування, нові інструменти асистивних технологій, які можуть стати основою для нової соціальної політики у всій Європі.

Наприкінці виступу Міністерка закликала партнерів долучатись до програм розвитку України й будувати разом сильну Європу та сильну Україну.

​​«Ми беремо за зразок саме європейську соціальну модель і готові адаптовувати найкращі практики наших країн-партнерів. Розуміємо, що після перемоги нам доведеться зробити квантовий стрибок у розбудові різних сервісів і відновленні прав наших громадян. Саме інтеграція соціальної європейської моделі дозволить нам цього досягти», – підсумувала очільниця Мінсоцполітики.

У рамках візиту Оксани ЖОЛНОВИЧ до Португалії також передбачена низка двосторонніх зустрічей з колегами.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22846.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове