Міністерство соцiальної політики України


Фонд ООН у галузі народонаселення передав 15 мікроавтобусів для мобільних бригад, які надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від насильства

24 Травня 2023, 16:24

 

24 травня 2023 року Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) передав 15 мікроавтобусів від Уряду Данії українським партнерам під час зустрічі в Києві. Захід відбувся за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Королівства Данії в Україні Оле Егберга МІККЕЛЬСОНА, Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги СТЕФАНІШИНОЇ та заступниці Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції України Ганни ПРОРОК. 

Ці транспортні засоби допоможуть мобільним бригадам соціально-психологічної допомоги UNFPA й надалі підтримувати постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства в усіх регіонах країни. 

«У нашій країні наразі працює 550 мобільних бригад, із них 149 не оснащені автівками. Ми щиро вдячні за підтримку в наданні технічних засобів, оскільки це дозволить бригадам швидше реагувати та надавати своєчасну допомогу людям, які цього потребують, особливо в районах поблизу лінії фронту на сході та півдні України», – наголосила Ганна ПРОРОК.

За словами заступниці Міністра, протягом минулого року мобільні бригади надали необхідну допомогу понад 27 тисячам українців, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, маломобільним, та особам з інвалідністю. Крім того, мобільні групи проводять інформаційно-просвітницьку діяльність, зокрема надають інформацію про права, доступні соціальні послуги, а також конфіденційні та орієнтовані на надання постраждалим особам підтримки. 

Своєю чергою Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга СТЕФАНІШИНА подякувала партнерам за сталу допомогу в розширенні системи протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству. Вона підкреслила, що система протидії домашньому насильству, яка була розбудована до 24 лютого 2022 року, не припиняла своєї роботи ні на мить, попри активні бойові дії.

Посол Королівства Данії Оле Егберг МІККЕЛЬСОН висловив підтримку Україні та  Міністерству соціальної політики.

«Ці транспортні засоби обладнані спеціальними кріпленнями для інвалідних візків. Це свідчення того, що Україна бореться не лише за свободу нації, а й за людську гідність та гуманність. Хочу віддати честь мобільним бригадам, до складу яких входять і соціальні працівники, і волонтери. Ми робитимемо все можливе, аби посилити вашу стійкість та продовжувати підтримувати вас так довго, скільки буде потрібно. Адже ваша свобода – це наша свобода, ваша сила – це наша сила», –  підкреслив посол. 

 

 

 

 

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22838.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове