Міністерство соцiальної політики України


У Тернопільській та Одеській областях успішно завершується реалізація проєкту «Надання соціальних послуг в громаді»

22 Травня 2023, 17:00

 

У територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей завершується  реалізація проєкту «Надання соціальних послуг в громаді», що впроваджує Український фонд соціальних інвестицій за підтримки Японського фонду соціального розвитку  (JSDF) та Світового банку. Завдяки вказаним мікропроєктам органи місцевого самоврядування й місцевої влади вже можуть забезпечувати мешканців громад пріоритетними соціальними послугами.

«Мінсоцполітики акцентує увагу на необхідності системного підходу до впровадження соціальних послуг у громадах та їх відповідності державним стандартам. Така стратегія підтримки дозволить забезпечувати мешканців громад якісними соціальними послугами та сформувати комплексний підхід до подолання бар'єрів для людей, які  перебувають у складних життєвих обставинах», – наголосила заступниця Міністра соціальної політики України Уляна Токарєва.

У рамках проєкту в 2020 році Український фонд соціальних інвестицій обрав 10 громад Одеської області (Балтська міська громада, Біляївська міська громада, Вилківська міська громада, Коноплянська сільська громада, Яськівська сільська громада) та  Тернопільської області (Борщівська міська громада, Вишнівецька селищна громада, Зборівська міська громада, Почаївська міська громада, Скала-Подільська селищна громада).

Протягом 2020–2023 років у межах реалізації мікропроєктів у визначених громадах проводяться навчальні заходи та консультації для керівників громад та працівників виконавчих органів територіальних громад, надавачів соціальних послуг із метою формування належного кадрового потенціалу для здійснення діяльності у сфері соціального захисту й соціальної підтримки населення.

Також впродовж цього періоду в контексті втілення мікропроєктів у визначених громадах тривають ремонтно-будівельні роботи та здійснюється закупівля спеціалізованого обладнання для підрозділів соціального захисту населення, установ – надавачів соціальних послуг.

Передбачені мікропроєктами заходи планується виконати до кінця 2023 року.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22833.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове