Міністерство соцiальної політики України


Представники Міністерства соціальної політики України взяли участь у заходах, присвячених Тижню Європи

8 Травня 2023, 17:39

 

 

08 травня Ганна ПРОРОК, заступник Міністра з питань євроінтеграції та Наталія НЕНЮЧЕНКО, Державний секретар Мінсоцполітики взяли участь у відкритті заходів у  межах Тижня Європи, ініційованого цьогоріч Національним агентством України з питань державної служби.  

Під час відкриття було презентовано Звіт за результатами оцінки спроможності виконання завдань щодо імплементації права Європейського Союзу в законодавство України.

Рішення Європейської Ради щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу стало значним поштовхом до подальшого впровадження європейських стандартів державного управління в Україні, підвищення спроможності інститутів державної влади щодо проведення комплексних реформ у різних сферах державної політики, зокрема у соціальній сфері. 

У зв’язку з цим проведено аудит наявної інституційної спроможності та кадрового складу органів державної влади України, зокрема на предмет готовності до переговорного процесу з метою вступу до Євросоюзу. 

За результатами аудиту презентовано узагальнені потреби, пріоритетні напрями професійного навчання державних службовців та керівників державних підприємств, установ та організацій. Серед іншого, підкреслено необхідність у подальшому вдосконаленні знань англійської мови та експертизи державних службовців у відповідних галузях для подальшої гармонізації національного законодавства з правом ЄС. 

Планується, що потреба в посиленні інституційної спроможності буде врахована при реалізації чинних та майбутніх проєктів міжнародної технічної допомоги та інших форм  міжнародного співробітництва.

Мінсоцполітики також працює над зміцненням інституційної спроможності й забезпеченням європейських стандартів соціальних послуг для громадян України. Адже саме людина є в центрі усіх реформ, а захист її прав, комфорт і добробут є орієнтиром для держави на шляху до повноправного членства України у Європейському Союзі.

До участі у заходах долучилися представники Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, заступники міністрів з питань європейської інтеграції та державні секретарі міністерств, представники міжнародних організацій, зокрема ООН Жінки в Україні, Ради Європи, ОЕСР.

У межах Тижня Європи, який триватиме до 12 травня включно, також заплановано:

Трансляція заходів відбувається на YouTube каналі НАДС.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22807.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове