Міністерство соцiальної політики України


Близько двох тисяч спеціалістів територіальних громад пройшли навчання з психосоціальної підтримки

27 Квітня 2023, 08:50

 

 

В рамках реалізації Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, Міністерство соціальної політики, у партнерстві з Представництвом ВООЗ в Україні, організували навчання фахівців соціальної сфери громад із збереження ментального здоров’я людей, зокрема, поширеннязнань та навичок самодопомоги.

Навчання за програмою „Самодопомога +” пройшли близько двох тисяч фахівців із соціальної роботи, соціальних працівників, які надають психосоціальну підтримку вразливим категоріям населення, зокрема внутрішньо переміщеним особам, сім’ям військовослужбовців та ветеранів війни в територіальних громадах.

Більше всього фахівців охоплено навчанням в Дніпропетровській,Рівненській, Харківській, Чернігівській областях.

До впровадження навчальних заходів доєдналася ініціатива із захисту прав дитини та розвитку соціальних послуг проєкту „Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe), який впроваджується Alinea International Ltd. за підтримки Уряду Канади.

Крім того, проєктом SURGe розробляється електронний навчальний курс «Впровадження навчань навичкам самодопомоги з метою управління стресом для осіб та груп (ВООЗ) у практику соціальної роботи та надання соціальних послуг». Курс буде розміщено на Платформі соціальної освіти https://socialacademy.gov.ua/

Міністерство соціальної політики України також долучено до Всеукраїнської програми ментального здоров’я “ТИ ЯК?”, створеної за ініціативою першої леді Олени Зеленської. Програма має на меті допомогти українцям знайти джерело сили, визначити рівень усвідомлення і визнання власного психічного стану та підтримувати ментальне здоров’я на належному рівні.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22784.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове