Міністерство соцiальної політики України


Відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з національного відбору кандидатів до складу Групи незалежних експертів з моніторингу заходів протидії насильства стосовно жінок і домашнього насильства

24 Березня 2023, 16:50

 

24 березня 2023 р. під головуванням заступниці Міністра соціальної політики Уляни Токарєвої відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з національного відбору кандидатів до складу Групи незалежних експертів з моніторингу заходів протидії насильства стосовно жінок і домашнього насильства (GREVIO).

До складу Міжвідомчої робочої групи включено представників Міністерства соціальної політики України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Національної соціальної сервісної служби України, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та громадського сектору.

У зв’язку із прийняттям Закону України „Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами”, Україна стала повноправним членом Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульської Конвенції) та отримала право на висунення кандидатів для обрання до складу GREVIO.

За поданням місцевих органів виконавчої влади, міжнародних та громадських організацій до участі у національному відборі було подано 10 кандидатів. 

Робоча група проаналізувала подані документи кандидатів щодо відповідності вимогам, які до них висуваються згідно із Резолюцією Ради Європи CM/Res(2014)43, зокрема компетентність у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству стосовно жінок, професійний досвід, незалежність від Уряду України, доступність для виконання обов’язків GREVIO та знання однієї з офіційних мов Ради Європи (англійської/французської).

За результатами першого етапу відбору за підсумками таємного голосування до другого етапу відбору обрано: СКІПАЛЬСЬКУ Галину, ХАРИТОНОВУ Олену та ФЕДЬКОВИЧ Галину.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22691.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове