Міністерство соцiальної політики України


У Полтавській ОВА працюють над внесенням даних до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери

16 Березня 2023, 14:06

 

15 березня відбулася онлайн-зустріч із Міністерством соціальної політики України “Розвиток і впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери: ключові концепції, результати і плани”, у якій взяли участь заступники начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко, Олексій Бруслик та працівники Департаменту соціального захисту населення ПОВА.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

 

 

Заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко розповів про особливості запровадження та переваги Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) та “Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг”.

“Цифровізація соціальної сфери триває в масштабах усієї країни. Вона забезпечить більш якісну взаємодію держави та громадян, підвищить безпеку персональних даних та прискорить надання послуг, а також прибере бюрократичні перепони. Єдина інформаційна система соціальної сфери – це фундамент цифровізації, що забезпечує перехід до екстериторіального принципу”, – розповів Костянтин Кошеленко.

З листопада 2022 року Полтавщина ввійшла до переліку областей (разом із Київською, Черкаською та Вінницькою), включених до пілотного проєкту Мінсоцполітики щодо дослідного впровадження Реєстру надавачів юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, як підсистеми ЄІССС.

 

 

Як зазначив Ігор Панченко, Департамент соціального захисту населення ОВА організував системну роботу органів соціального захисту області та забезпечив 100% внесення необхідної інформації щодо установ, закладів та організацій, які надають соцпослуги.

Крім того, з лютого поточного року, розпочато процес реєстрації отримувачів соціальних послуг.

 

Новини Полтавщини




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22671.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове