Міністерство соцiальної політики України


Визначено ключові антикорупційні заходи у сфері соціальної політики

15 Березня 2023, 15:12

 

 

4 березня 2023 року Уряд ухвалив Державну антикорупційну програму на 2023–2025 роки, яка передбачає понад 1700 заходів у 15 сферах для зменшення рівня корупції та забезпечення доброчесності у всіх сферах державного управління. Зокрема, у судочинстві, обороні, правоохоронній діяльності, державному регулюванні економіки, митній справі та оподаткуванні, містобудуванні та управлінні земельними ресурсами, корпоративному управлінні державними підприємствами, освіті, охороні здоров’я, соціальному захисті тощо. За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, документ є ключовим інструментом реалізації Антикорупційної стратегії 2021–2025, ухваленої Законом України “Про засади державної антикорупційної політики на 2021-2025 роки”.

Міністерство соціальної політики активно долучилося до розробки Програми у сфері соціальної політики. Зокрема, ключовими заходами, спрямованими на боротьбу з корупцією у соціальній політиці, є:

“Загальна мета всіх цих дій - максимізувати позитивний ефект кожної гривні, витраченої з державного і місцевих бюджетів на соціальну підтримку наших громадян, забезпечити прозорість і справедливість системи соціальної підтримки та підвищити спроможність держави допомагати громадянам подолати складні життєві обставини”, — підкреслила Дарина Марчак, перша заступниця Міністра соціальної політики України.

Одним з ключових елементів Державної антикорупційної програми є система індикаторів, яка дозволить у режимі реального часу здійснювати моніторинг і оцінку прогресу у досягненні стратегічних результатів, передбачених Антикорупційною стратегією.

Державна антикорупційна програма – це покроковий та узгоджений план для подальшої спільної роботи всіх органів влади та зацікавлених інституцій.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22665.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове