Міністерство соцiальної політики України


Оксана Жолнович налагоджує співпрацю щодо соціальної підтримки українських громадян з представниками держав Європейської комісії

15 Березня 2023, 12:45

 

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, на запрошення шведської головуючої Європейської комісії, взяла участь у засіданні міністрів соціальної політики держав Європейського Союзу, яке було присвячено соціальній підтримці українців, що знайшли тимчасовий прихисток в ЄС. 

Також Оксана Жолнович провела ряд двосторонніх зустрічей з європейськими колегами, зокрема з Міністром соціальної політики Франції обговорили соціальний захист українських громадян в цій країні та домовились про співпрацю і обмін досвідом. Йдеться про сферу цифровізації соціальних послуг та про послугу раннього втручання, яку успішно впровадила Франція. 

На зустрічі з комісаром ЄС Ніколасом Шмітом, серед іншого, було домовлено про  тісну взаємодію в соціальній сфері, в контексті  підготовки до вступу України до ЄС, та запровадження майбутніх проектів з підтримки працевлаштування осіб з інвалідністю.

У рамках візиту також відбулась робоча зустріч з Міністром соціальної політики Чехії Мар’яном Юречком, де обговорили взаємодію щодо перетворення українських психоневрологічних інтернатів на систему підтриманого проживання. Домовилися і про обмін інформацією щодо українських громадян з інвалідністю в Чехії, щоби вони могли отримувати підтримку в цій країні за спрощеною процедурою з верифікацією документів Міністерством соцполітики України. 

На зустрічі з Віце-президентом Європейської Комісії Дубравкою Шуіцею було підтверджено повну підтримку України в проведенні реформ у соціальній сфері. Зокрема, щодо подальшого розвитку сімейних форм виховання дітей в нашій державі. Окремо сторони обговорили питання захисту прав українських дітей за кордоном, переміщених на територію держав-членів ЄС внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Разом із тим, було проведено ряд зустрічей з представниками Швеції, яка зараз головує в Раді Європи, на яких узгодили посилення співпраці в сфері захисту прав дітей, підтримку розвитку сімейних форм виховання в Україні та соціальних послуг. 

З представниками Швеції також обговорили майбутню велику конференцію в Європейському Союзі, яка відбудеться в Стокгольмі у червні цього року. На конференції заплановано презентацію системи захисту прав українських дітей та процесу повернення їх в Україну після війни. 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22661.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове