Міністерство соцiальної політики України


Індексація щомісячних страхових виплат з 1 березня 2023

14 Березня 2023, 13:02

 

 

Індексація виплат, що здійснює держава, є  одним з ключових інструментів підтримки фінансово найменш захищених громадян.

Як ми вже писали, з 1 березня  відбулась індексації пенсійних виплат для 10,5 млн пенсіонерів. Вперше була здійснена індексація найнижчих пенсій

Крім індексації пенсій, з 1 березня 2023 р. також відбулась індексація щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, і особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого.

Ці виплати також проіндексовані на 19,7% для 167 тисяч потерпілих та осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати у разі смерті потерпілого. Розмір підвищення виплат  після перерахування не  може перевищувати 1 500 грн.

Перерахування здійснюється згідно з Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” Нагадуємо: страхові виплати — це кошти, що виплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку. Перелік обставин та професійних захворювань, за яких настає страховий випадок, визначено постановою КМУ «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві».

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22658.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове