Міністерство соцiальної політики України


Оксана Жолнович: Мінсоцполітики збільшило граничну вартість протезів, та всіх інших засобів реабілітації, яку держава відшкодовує виробникам, на 27,5%

7 Березня 2023, 17:10

 

Міністерство соціальної політики приділяє особливу увагу забезпеченню громадян реабілітаційними послугами та допоміжними засобами реабілітації, що є особливо актуальним під час повномасштабної війни, коли значна кількість людей отримує важкі поранення та травми внаслідок воєнної агресії росії. 

Кожен громадянин України має право на безоплатне забезпечення допоміжними засобами реабілітації, гранична вартість яких визначається відповідним наказом Мінсоцполітики, для кожного окремого виробу, в залежності від його типу та конструктивних особливостей.

Держава сплачує вартість протезу в межах визначених граничних цін, та забезпечує безоплатне обслуговування виробу протягом терміну його експлуатації.

“Для забезпечення громадян якісними засобами реабілітації, зокрема протезами, Мінсоцполітики збільшило всі граничні ціни на засоби реабілітації для людей з інвалідністю на 27,5 відсотків. Встановлення якісних протезних виробів прямо впливає на швидкість і повноту відновлення функціональності людини та її повернення до активного життя”,- заявила Міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

Разом із тим, для військовослужбовців передбачено можливість забезпечення протезними виробами втричі дорожчими за вже підвищені граничні ціни.

“Для учасників бойових дій із числа військовослужбовців та інших силових відомств  ми забезпечуємо можливість забезпечення втричі дорожчими протезами за встановлену граничну вартість - з підвищеною функціональністю, більш надійними комплектуючими, кращих світових виробників”,- пояснила Оксана Жолнович.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22645.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове