Міністерство соцiальної політики України


Розвиток соціальних послуг і сервісів є пріоритетом Мінсоцполітики у 2023 році, – Оксана Жолнович

1 Березня 2023, 15:45

 

Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в інтерв'ю Радіо Свобода розповіла про роботу із міжнародними партнерами та захист прав дітей, про виклики в соціальній сфері та реформи, які потрібно провести у 2023 році, а також акцентувала увагу на важливості розвитку соціальних послуг.

“У нас соціальну політику міряють, зазвичай, за виплатами. А в цілому світі – це, насамперед, сервіс і послуга. Коли наші громадяни виїжджають за кордон – отримують там зручний сервіс. Їх там зустріли, забезпечили супровід, роз'яснили увесь комплекс прав, які в них є,  розповіли, як ними скористатися. Це знижує рівень стресу в людини, розширює розуміння і допомагає швидше адаптуватися. Ми повинні нашу соціальну політику перебудувати саме таким чином”, – заявила Оксана Жолнович.

Міністерка також розповіла про роботу над перевіркою ефективності усіх видів соціальної підтримки вразливим категоріям населення.

“Яка користь сьогодні від встановлення стаціонарного телефону? Набагато краще закупити браслети з трекером для людей з деменцією, щоб їх можна було знайти. Тобто, потрібно переглянути всі програми підтримки, які не змінювались роками, та верифікувати їх на спроможність”,– сказала очільниця Мінсоцполітики.

Повне інтерв'ю Міністерки соціальної політики України Оксани Жолнович для Радіо Свобода – за посиланням https://cutt.ly/z8j0YVf 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22633.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове