Міністерство соцiальної політики України


Успіх пілотного навчального проєкту дозволить нам масштабувати програму і збільшувати кількість соціальних фахівців, які якісно супроводжуватимуть ветеранів і ветеранок у громадах, - Оксана Жолнович

20 Лютого 2023, 11:56

 

Взаємодія Міністерства соціальної політики із громадським сектором у сфері соціального захисту ветеранів є пріоритетом Мінсоцполітики. Про це заявила Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович під час презентації пілотного навчального проєкту ”Система підтримки та супроводу ветеранів у громадах”.

“Успішний старт і хороший результат проєкту та підписаний тристоронній Меморандум – це лише початок, який дозволить нам синхронно та ефективно рухатись вперед. Це дозволить нам його масштабувати і збільшувати кількість фахівців соціальної сфери, які зможуть якісно супроводжувати ветеранів і ветеранок у громадах. Я вбачаю великий пріоритет і перевагу громадського сектору в розбудові соціальних сервісів для наших захисників “ – зазначила Оксана Жолнович.

В заході взяли участь Оксана Жолнович Міністерка соціальної політики України, Ганна Пророк заступниця Міністра соціальної політики України з питань європейської інтергації, Тімоті Мадіган, директор Проєкту USAID “Економічна підтримка України”, Оксана Коляда, ГО «Простір можливостей», Віталій Коваль голова Рівненської ОДА, Володимир Юр’єв заступник Голови Хмельницької ОДА.

Учасники брифінгу представили пілотну навчальну програму для фахівців соціальної сфери, які працюватимуть в громадах. Її унікальність полягає в тому, що вона базується на теоретичних та практичних засадах роботи з ветеранською спільнотою. 

Участь у першому пілотному проєкті візьмуть 30 представників різних громад із Львівської, Рівненської та Хмельницької областей. Навчання відбуватиметься на базі Національного університету “Острозька Академія” за фінансової підтримки Проєкту USAID “Економічна підтримка України” та Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину “Єднання” (ІСАР Єднання). 

До створення програми долучилися психологи з Єдиного центру психічного здоров’я «Лісова поляна», фахівці з Міністерства у справах ветеранів України та Міністерства соціальної політики України, які розробляли та впроваджували ветеранські політики на різних рівнях, а також ветерани та експерти у цій сфері.

 

Довідково:

Проєкт впроваджується у партнерстві з ГО "Простір можливостей", Проєктом USAID “Економічна підтримка України”, Міністерством соціальної політики України та за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Переглянути захід можна на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22611.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове