Міністерство соцiальної політики України


Оксана Жолнович розповіла на засіданні Уряду про результати впровадження першої черги ЄІССС

18 Лютого 2023, 10:30

 

 

«Першу чергу Єдиної інформаційної системи соціальної сфери успішно впроваджено», – заявила Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час доповіді на засіданні Уряду про результати реалізації експериментального проекту щодо запровадження першої черги Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС).

За словами Міністерки, зроблено важливий крок на шляху практичної реалізації Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери. Створено базові елементи, що забезпечують її життєздатність та дають змогу виконувати завдання з централізації, автоматизації та уніфікації ділових процесів соціальної сфери. Забезпечено інформаційну взаємодію ЄІССС з ключовими державними інформаційними системами.

Оксана Жолнович підкреслила, що під час війни питання цифровізації соціальної сфери в масштабах усієї країни набули особливої актуальності. Це, по суті, питання пошуку ефективних інструментів взаємодії держави та громадянина, коли отримання соціальних послуг, допомог і пільг стає критично важливим для найбільш вразливих верств населення.

Саме автоматизація усіх ділових процесів, пов’язаних із наданням будь-яких видів соціальної підтримки, значно спростила і скоротила у часі одержання соціальних виплат та послуг для громадян. За таких умов також не лишається місця помилкам через так званий „людський фактор” та нівелюються корупційні ризики.

Результати реалізації експериментального проекту:

 

Довідково

Розробка ЄІССС забезпечувалась за рахунок коштів міжнародної допомоги за підтримки TAPAS, «Фонд Східна Європа», БО «Партнерство кожній дитині» та представництвом Всесвітньої продовольчої програми ООН.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22606.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове