Міністерство соцiальної політики України


Уляна Токарєва: кооперація державного та громадського секторів дуже важлива в питанні підтримки захисників та їх родин

16 Лютого 2023, 16:37

 

 

В питанні підтримки захисників дуже важлива кооперація державного та громадського секторів. Про це заявила заступниця Міністра соціальної політики України Уляна Токарєва під час презентації проєкту підтримки захисників Маріуполя та родин загиблих, полонених і зниклих безвісти ”Серце Азовсталі”.

”Міністерство соціальної політики, наша команда рухаються трьома основними напрямами. Зокрема, з 2014 року діє програма забезпечення військовослужбовців і військовослужбовиць протезами і ортезами, спеціальними виробами для занять спорту, і в січні 2023 року держава збільшила суму відшкодування за виготовлення цих протезів та ортезів. Якщо раніше це було 0,8 млн грн, то зараз більше 2,4 млн грн, тому що ми розуміємо, що протезування – це дуже важлива частина того, щоб людина була мобільною, щоб могла активно рухатись по життю, працевлаштовуватись, створювати родину”, - зазначила Уляна Токарєва.

Важливим фактором також є підтримка родин захисників, і тут Мінсоцполітики активно співпрацює з різними організаціями, відзначила заступник Міністра. Кожен проєкт громадського сектору може бути корисним, адже, окрім державних програм, є додаткові ресурси, на які може спиратись соціальний працівник.

 

Довідково:

Проєкт ”Серце Азовсталі” спрямований на допомогу військовослужбовцям усіх підрозділів, які перебували в повністю оточеному Маріуполі з лютого по травень 2022 року. Мова йде про воїнів підрозділів ЗСУ, Нацгвардії, полку ”Азов”, поліцейських, прикордонників, рятувальників, морських піхотинців, територіальної оборони, медиків та всіх, хто не шкодував життя і здоров’я, виборюючи свободу України. Підтримка надаватиметься й родинам полонених, безвісти зниклих та загиблих оборонців Маріуполя.

Звернутися до громадської організації ”Серце Азовсталі” можна за телефоном +38 (068) 083 88 00 та у месенджерах, написати листа на електронну скриньку heart.azovstal@gmail.com .

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22596.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове