Міністерство соцiальної політики України


На Волині пройшов просвітницький захід для внутрішньо переміщених осіб з питань розвитку цифрових послуг

4 Лютого 2023, 20:12

 

Заступник  Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко взяв участь у інформаційно-просвітницькому заході для внутрішньо переміщених осіб з питань розвитку цифрових послуг, що пройшов на Волині 3 лютого 2023 року.

Захід відбувся в рамках проекту “Офіс впровадження цифрових рішень  “Digital Volyn”, що реалізується ВОГО “Асоціація регіонального розвитку” у партнерстві з Волинською обласною військовою адміністрацією за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Костянтин Кошеленко розповів про напрями цифрової трансформації соціальної сфери та розвиток послуг, орієнтованих на забезпечення соціальної підтримки найбільш вразливих верств населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб.

 “Найбільш затребуваними електронними сервісами під час війни стали  оформлення довідки та отримання допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Тож ми цифровізували послугу отримання довідки та допомоги на проживання для ВПО, надали можливість подати заяву онлайн через застосунок Дія. Тепер можна швидко змінити в довідці ВПО неактуальне місце проживання, виправити помилкові дані, з’ясувати та усунути причину затримки виплат або знятись з обліку ВПО, не виходячи з дому. У цей нелегкий час ми робимо все можливе задля забезпечення зручності отримання електронних послуг українцями. Наша мета - щоб між державними органами бігали мегабайти, а не люди”, - зазначив заступник  Міністра.

Під час заходу учасники отримали інформацію щодо цифрового розвитку Волинського регіону та можливостей використання електронних сервісів для вирішення питань соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб. 

 

  

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22575.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове