Міністерство соцiальної політики України


З початку січня Пенсійний Фонд профінансував понад 1,6 млрд грн страхових виплат

24 Січня 2023, 16:30

 

 

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний фонд України, тобто страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснює саме ПФУ. 

Оскільки, відповідно до Закону, Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України (ФССУ) наразі страхові виплати успішно здійснює один страховик, а не два (як це було донедавна).

Так, з початку січня* Пенсійний фонд України вже профінансував страхових виплат на загальну суму 1620,7 млн грн:

Передання функцій ФССУ до Пенсійного фонду України дозволило цифровізувати страхові виплати, тим самим підвищивши зручність та доступність. 

Також цифровізація дозволяє уникнути ризиків, пов’язаних з втратою паперових документів, скоротити терміни їх обробки і забезпечити прозорість та контрольованість виплат.

Нагадаємо, що попри зміну органу, який здійснює страхові виплати, розмір цих виплат для громадян зберігся, а деяких – навіть збільшився. Крім цього, якщо раніше перерахування коштів на оплату лікарняного займало в ФССУ 10 днів, то тепер ПФУ протягом 3 днів має переказувати відповідну суму коштів роботодавцю на спеціальний рахунок.

Успішно реалізувавши рішення про передання функцій ФССУ Пенсійному фонду України, Міністерство соціальної політики реалізувало черговий крок, спрямований на цифровізацію державних послуг. Адже побудова ефективної цифрової системи, що дозволяє економити бюджетні кошти, мінімізувати корупційні ризики і робити соціальні послуги більш доступними – один з пріоритетів реформування соціальної сфери.

 

*станом на 23.01.2023 р.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22539.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове