Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та Мінветеранів продовжують активну співпрацю

17 Січня 2023, 13:00

 

 

Завдяки інтеграції реєстрів Мінсоцполітики та Мінветеранів було визначено, що з усіх ветеранів, чиї дані містяться в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни, 6,8% з них є внутрішньо переміщеними особами. Ця інформація дозволить проводити більш ефективну державну політику у сфері підтримки ветеранів з числа ВПО. Зокрема, визначення першочергових потреб таких осіб та питань для вирішення, а саме - забезпечення житлом, товарами першої необхідності, грошовими виплатами від держави та міжнародних організацій та реабілітацією.

“Інтеграція реєстрів займає дуже важливе значення у цифровізації країни. Оскільки забезпечується швидкість обміну інформацією, оперативність її обробки та мінімізується необхідність паперових справ. Вся наша робота націлена на безбар’єрність та зручність соціальних послуг для громадян”,- підкреслив Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації. 

Нагадаємо, у вересні 2022 року Міністерство соціальної політики України, Міністерство у справах ветеранів України та Міністерство цифрової трансформації України підписали договір про інформаційну взаємодію щодо обміну відомостями з Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, зокрема для забезпечення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22522.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове