Міністерство соцiальної політики України


До уваги громадян, які отримали смс-повідомлення про переказ через Western Union для отримання грошової допомоги від міжнародних організацій

22 Грудня 2022, 12:22

 

Western Union - це міжнародна система термінових грошових переказів, що об’єднує понад 200 країн і територій.

Коли міжнародна організація приймає рішення про нарахування грошової допомоги людям, що залишили заяву на платформі єДопомога, вона надсилає SMS-повідомлення з кодом банківського переказу від Western Union (MTCN-код) для отримання готівки. 

Нагадуємо, рішення щодо надання допомоги приймають міжнародні організації. Пріоритетними є вразливі групи людей, зокрема внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Перевірити або відстежити переказ можна за посиланням https://www.westernunion.com/web/global-service/track-transfer .

 

Ви можете отримати грошовий переказ двома способами

 

Які документи треба для отримання готівки у відділенні банку? 

 

Що робити у разі проблем з перерахуванням грошової допомоги?

 

Довідково

Гуманітарна платформа єДопомога створена Мінсоцполітики за підтримки Мінцифри, Світового Банку та ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції. Платформа має три напрями: грошова допомога від держави (єДопомога державна); отримання та надання волонтерської допомоги (єДопомога волонтерська); виплати від міжнародних організацій (єДопомога міжнародна).

На платформі можна дізнатися, як отримати гроші від держави, залишити заявку на допомогу або запропонувати підтримати інших у забезпеченні продуктами харчування, одягом, ліками тощо.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22443.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове