Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики передано до міжнародної організації “Людина в біді” 20 000 заяв на виплату грошової допомоги

25 Листопада 2022, 15:38

 

 

Мінсоцполітики в рамках укладеного меморандуму з міжнародною гуманітарною організацією “Людина в біді” передано список заяв на виплату грошової допомоги для 20 000 українців.

До списку включено заяви громадян, зареєстрованих на окупованих територіях, які подали заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій на платформі єДопомога.

Наразі Мінсоцполітики вже передано до міжнародних організацій, в тому числі “Людина в біді”, списки, до яких включено 3 115 309 осіб, для виплати грошової допомоги.

Звертаємо увагу, що після передачі списків на виплату міжнародні організації проводять додаткову перевірку щодо дедублікації виплат.

Нагадуємо, рішення щодо надання допомоги приймають міжнародні організації. Пріоритетними є вразливі групи людей, зокрема внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

На сьогодні громадянами України подано понад 10 000 000 заявок, у зв’язку з чим було тимчасово припинено оформлення заявок на платформі єДопомога для передачі до міжнародних організацій.

 

Довідково

Гуманітарна платформа єДопомога створена Мінсоцполітики за підтримки Мінцифри, Світового Банку та ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції. Платформа має три напрями: грошова допомога від держави (єДопомога державна); отримання та надання волонтерської допомоги (єДопомога волонтерська); виплати від міжнародних організацій (єДопомога міжнародна).

На платформі можна дізнатися, як отримати гроші від держави, залишити заявку на допомогу або запропонувати підтримати інших у забезпеченні продуктами харчування, одягом, ліками тощо.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22370.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове