Міністерство соцiальної політики України


Понад 1000 родин, які опікуються дітьми-сиротами отримали побутову техніку від благодійників

24 Листопада 2022, 16:00

 

Холодильники, пральні машини, мультиварки та чайники передали прийомним сім’ям, опікунам, піклувальникам і дитячим будинкам сімейного типу, де загалом виховуються 3125 дітей.

 

 

 

Техніку в рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг та підтримка дітей в період війни», закупила й доправила міжнародна благодійна організація  “Партнерство "Кожній дитині". Допомагали тим, кому довелося виїхати через військові дії, а також сім’ям, чиї громади та будинки постраждали від обстрілів.

Регіональні координатори  проєкту,  спільно зі службами у справах дітей, на постійній основі відстежують  потреби таких родин. Велику підтримку проєкту надає Міністерство соціальної політики -  саме його фахівці допомагали виявляти сім’ї, що потребували допомоги. А також з’ясовувати, чого бракує, яка саме необхідна допомога. Досить часто родини скаржилися на відсутність умов для приготування їжі, зберігання продуктів та прання.

 

 

 

Найбільше побутової техніки поїхало до Дніпропетровської, Полтавської та Київської областей. Ці області, за даними Міжнародної організації з міграції,  з-поміж тих, які  приймають найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб. Найскладніше було доправити холодильники.

“Вантаж заввишки 220 см можуть прийняти не всі відділення “Нової Пошти”. Тому ми доправляли холодильники до найближчих населених пунктів, а сім’ї –  гуртувалися, шукали транспорт, аби доправити холодильник додому родині, ”- розповідає Оксана Лаушник, заступник директора з фінансів благодійної організації “Партнерство “Кожній дитині”

Прийомна мати Світлана Демчук із трьома дітьми виїхала з Миколаївської до Львівської області. Там родина оселилася у хаті, що стояла порожньою 10 років. Тож сім’я взялася за ремонт й облаштування оселі. Нині уже довели до ладу одну кімнату - відремонтували стелю й замінили вікна. Тепер мають і побутову техніку. 


“ Ми отримали холодильник, пральну машину, мікрохвильовку та чайник. І це для нас велика допомога – адже наймолодший Кирило (йому 8) дуже активний, багато часу проводить надворі - тому й прання чимало. А з великим холодильником можна зробити хороші запаси для родини на зиму”, – розповідає Світлана. 









 

Зараз благодійники провелили нову закупівлю техніки. І вже надсилають сім’ям різні види обігрівачів. 

Придбання техніки здійснюється в рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг та забезпечення потреб дітей в період воєнного стану», що впроваджується “Партнерством "Кожній дитині" за підтримки UNICEF Ukraine на замовлення Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної служби України.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22367.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове