Міністерство соцiальної політики України


Ганна Пророк, заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції як глава делегації Української Сторони відкрила 7-ме засідання Кластера 6 Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС

26 Жовтня 2022, 16:15

 

 

26 жовтня 2022 року розпочалося 7-ме засідання Кластера 6 Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС. У 2022 році Україна є приймаючою стороною.

У своїй вітальній промові глава делегації Української Сторони Ганна Пророк наголосила, що 23 червня лідери 27 держав-членів ЄС ухвалили історичне рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Такий крок підтверджує майбутнє України в рамках Європейського Союзу.

Глава делегації України зазначила, що під час засідання Україна поінформує щодо заходів, направлених на імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема щодо впровадження реформ у соціальній сфері та охорони здоров’я, зайнятості та ринку праці, а також щодо питань соціального діалогу, охорони та гігієни праці, соціально-економічної інтеграції внутрішньо переміщених осіб, децентралізації соціальних послуг, недискримінації та забезпечення гендерної рівності.

Ганна Пророк підкреслила, що війна російської федерації проти України не зупинила реформи в сферах охорони здоров’я, соціальній та сфері зайнятості, продовжується пенсійна реформа, завершено реформу монетизації житлових субсидій.

Заступник Міністра висловила глибоку вдячність ЄС за допомогу, яка надається Україні, зокрема гуманітарну і благодійну допомогу, спрямовану на вирішення потреб в у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері, протидії пандемії COVID-19, а також за вчасну підтримку тимчасово переміщених громадян України.

Окремо було наголошено на вжитих заходах у протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству. Важливим кроком у цьому напрямі стала ратифікація Верховною Радою України Стамбульської конвенції у червні 2022 року. Всі ці заходи також важливі у напрямі підготовки України до майбутнього членства в ЄС з метою імплементації стандартів ЄС, направлених на захист прав кожного громадянина та бізнесу.

Едуард Ауер, голова делегації від Сторони ЄС, керівник відділу Служби з питань європейських зовнішніх справ Європейської Комісії, у своїй вітальній промові зазначив, що ЄС позитивно вражений професіоналізмом українських фахівців, які в складних умовах доклали всіх зусиль, щоб підготуватися і належним чином провести засідання. Він відзначив, що процес євроінтеграції надзвичайно важливий для майбутнього членства України в ЄС і Україна вже робить значні кроки у цьому напрямі.

Із вступною промовою виступила також Ольга Стефанишина, народний депутат Верховної Ради України, Голова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу, виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради України.

Вона зазначила, що Верховна Рада України наразі розглядає і приймає першочергово євроінтеграційні закони, активно співпрацює з Урядом та громадянським суспільством та з європейськими партнерами.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22300.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове