Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та UNICEF обговорили можливості додаткової співпраці та цифровізацію соціальних послуг

24 Жовтня 2022, 17:38

 

 

Сьогодні пройшла робоча зустріч заступника Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтина Кошеленка з представниками ЮНІСЕФ в Україні.

Під час зустрічі були обговорені питання співпраці щодо соціального захисту сімей з дітьми, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також питання цифровізації соціальних послуг.

ЮНІСЕФ підтвердив готовність продовжувати надавати грошову допомогу сім’ям з дітьми, які подали заявки через гуманітарну платформу єДопомога та фінансувати цифровізацію послуг, пов`язаних із усиновленням.

Нагадаємо, ЮНІСЕФ здійснює роботу з модернізації підсистем Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) в частині інтеграції з Єдиною інформаційно-аналітичною системою (ЄІАС) «Діти» та порталом ДІЯ, а також реалізує задачі з доопрацювання ЄІАС «Діти» в частині функціоналу взяття на облік кандидатів в усиновлювачі та інших форм сімейного виховання. Зазначені завдання реалізуються в рамках проекту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», метою якого є аналіз ситуації щодо дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також залишених та роз’єднаних з родинами, визначення та забезпечення потреб, у тому числі із влаштування у альтернативні форми сімейного типу.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22293.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове