Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики перерахувало понад 630 мільйонів гривень для виплати житлових субсидій та пільг

6 Жовтня 2022, 11:59

 

 

Мінсоцполітики перерахувало Пенсійному фонду України понад 630 мільйонів гривень для виплати пільг і субсидій. Таким чином стартував перший етап передачі функцій від органів соціального захисту до органів ПФУ.

 

Крім того, у жовтні для них буде проведено розрахунок розміру житлової субсидії на опалювальний сезон, без необхідності звернень.

 

Важливо, що у разі звернення за призначенням житлової субсидії протягом двох місяців з початку опалювального сезону, вона призначається з початку такого сезону.

 

Для призначення житлової субсидії потрібно 

подати заяву та декларацію за встановленими формами (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF#Text) одним із наступних способів:

- поштою до органу соціального захисту населення за місцем проживання - до 30 листопада 2022 року;

- особистим візитом до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг або в електронній формі через Портал Дія - в незалежності від місяця звернення;

- поштою або особисто до сервісного центру Пенсійного фонду України, в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України - з 1 грудня 2022 року.

 

Звертаємо увагу! До Пенсійного фонду України з питання призначення житлової субсидії можна звертатися з 1 грудня 2022 року в будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання. Наприклад, громадяни, які проживають в Донецькій чи Київській області,  зможуть звернутися за її призначенням у Сумах чи Львові.

 

Таким чином, звернутися з питань призначення субсидій громадяни можуть:

- до органу соціального захисту населення за місцем проживання; 

- до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади;

- до посадових осіб центру надання адміністративних послуг;

- через Портал Дія;

- до сервісного центру Пенсійного фонду України з 1 грудня;

- через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України з 1 грудня.

Мінсоцполітики робить усе, щоб звернутися за житловою субсидію було просто і зручно, а отримати відповідну виплату – вчасно.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22255.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове