Міністерство соцiальної політики України


Оксана Жолнович зустрілась з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк

29 Вересня 2022, 11:34

 

 

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович провела робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Енн Брінк.

Оксана Жолнович висловила подяку американському народу за потужну підтримку в період широкомасштабної військової агресії росії проти України, особливо за підтримку соціальної сфери.

Міністр поінформувала про пріоритети діяльності Мінсоцполітики щодо подолання викликів, які стоять перед Україною напередодні зимового сезону у контексті продовження активних воєнних дій у країні.

Оксана Жолнович підкреслила, що зараз особливої уваги та допомоги потребують найбільш вразливі категорії населення - особи з інвалідністю, люди похилого віку, яким необхідний догляд, багатодітні сім’ї. Також потребують підсилення територіальні громади щодо забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, організації надання їм необхідних соціальних послуг.

Бріджит Брінк підкреслила важливість розширення співпраці з агенціями ООН в Україні для реалізації гуманітарних програм, та зазначила, що через організації системи ООН для допомоги Україні США скеровано близько 1,5 млрд доларів. Крім цього, США виділяють 8,5 млрд доларів допомоги для бюджету України.

Під час зустрічі також обговорили питання щодо забезпечення соціальних гарантій людям на звільнених територіях, відновлення соціальних сервісів.

Оксана Жолнович розповіла про роботу Міністерства в напрямі надання допомоги якомога більшій кількості людей, які постраждали від війни, використовуючи гнучкі механізми, зокрема, через розвиток цифрових інструментів для організації надання допомоги населенню.

Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк висловила слова підтримки українцям та запевнила у готовності до подальшої плідної співпраці.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22237.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове