Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики підписало Меморандум про співпрацю з Благодійним фондом „Стабілізейшн Суппорт Сервісез”

22 Вересня 2022, 09:50

 

 

21 вересня 2022 року Міністерство соціальної політики України уклало Меморандум про взаєморозуміння з Благодійною організацією „Благодійний фонд „Стабілізейшн Суппорт Сервісез” щодо реалізації проекту „Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб” за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Меморандум було підписано Міністром соціальної політики Оксаною Жолнович та Виконавчим Директором Благодійного фонду „Стабілізейшн Суппорт Сервісез” Дермотом Гамільтоном.

Завдяки спільному з УВКБ ООН проекту благодійний фонд планує здійснити підтримку системи соціального захисту населення через надання технічної допомоги для створення додаткових робочих місць для реєстрації внутрішньо переміщених осіб.

Проект охопить 44 територіальні громади з 11 регіонів України, а саме: Київської, Черкаської, Донецької, Харківської, Запорізької, Львівської, Чернігівської, Дніпропетровської, Одеської, Кіровоградської та Тернопільської областей, а також у місті Києві.

Командою проекту буде здійснена:

• закупівля спеціального обладнання і техніки;

• методологічна підтримка працівників системи соціального захисту населення;

• інформаційна та юридична підтримка переселенців, публічна кампанія з інформування про процедуру отримання статусу ВПО та підвищення рівня суспільної довіри до системи соціального захисту населення;

• розробка стандартних операційних процедур стосовно уніфікованого надання послуги з реєстрації внутрішньо переміщених осіб.

Міністерство соціальної політики спільно з міжнародними партнерами і надалі працюватиме для забезпечення соціального захисту та підтримки постраждалих внаслідок російської агресії.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22218.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове