Міністерство соцiальної політики України


Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ганна Пророк взяла участь у засіданні Платформи Солідарності ЄС з Україною

21 Вересня 2022, 18:08

 

 

21 вересня 2022 року заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ганна Пророк взяла участь у засіданні Платформи Солідарності ЄС з Україною.

Під час засідання було обговорено питання евакуації вразливих груп населення, зокрема, осіб з інвалідністю, до держав-членів ЄС.

Ганна Пророк подякувала представникам Європейської Сторони за можливість комунікації та співпраці для вирішення в межах Платформи нагальних питань евакуації населення з областей України, що межують з лінією фронту.

Заступник Міністра поінформувала учасників Платформи Солідарності ЄС з Україною щодо поточної потреби в евакуації представників вразливих груп населення та звернула увагу, що з 24.02.2022 із інтернатних закладів системи соціального захисту населення було евакуйовано до безпечних регіонів понад 5,1 тис. осіб, з них близько 1,0 тис. осіб за кордон (Німеччина, Польща, Іспанія, Італія, Латвія).

У межах співпраці представникам Платформи Солідарності ЄС з Україною було надано актуалізований список осіб з вразливих категорій населення, які потребують евакуації до держав-членів ЄС. Крім того, представники Платформи погодилися з пропозицію заступника Міністра опрацювати можливість надання допомоги щодо евакуації та подальшого облаштування осіб з інвалідністю з інтернатних закладів у відносно безпечних регіонах України.

Сторони домовилися надалі проводити консультації з порушених питань у робочому порядку з відповідними контактними особами Мінсоцполітики та Нацсоцслужби.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22215.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове