Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики передано список заяв для реєстрації в програму виплати грошової допомоги від міжнародної гуманітарної організації ACTED

8 Вересня 2022, 17:01

 

 

Мінсоцполітики в рамках укладеного меморандуму передано список для реєстрації в програму виплати багатоцільової грошової допомоги 10 560 особам від міжнародної гуманітарної організації ACTED.

До переданого списку включені заяви осіб, які подали заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій на платформі єДопомога та відповідають наступним критеріям згідно з запитом від міжнародної організації:

хоча б одна із осіб в заяві має соціальну категорію -  людина з інвалідністю;

місце реєстрації людини з інвалідністю - Херсонська (з відкритими рахунками у визначеній в запиті банківській установі), Харківська, Миколаївська області.

Звертаємо увагу, що після передачі списків на виплату міжнародні організації проводять додаткову перевірку щодо дедублікації виплат.

На сьогодні 2 316 698 осіб включено до списків, переданих Мінсоцполітики до різних міжнародних організацій, в тому числі ACTED, задля виплати грошової допомоги.

Важливо зазначити, рішення щодо надання допомоги приймають міжнародні організації. Пріоритетними є вразливі групи людей, зокрема внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Нагадуємо, гуманітарна платформа єДопомога має три напрями підтримки українців: державна, волонтерська та міжнародна. єДопомога міжнародна надає можливість залишити заявку на фінансову підтримку від міжнародних організацій. Зі свого боку, Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу.

 

Довідково:

ACTED є неурядовою гуманітарною організацією зі штаб-квартирою в Парижі, Франція. Незалежна, приватна та некомерційна організація ACTED дотримується суворої нейтральності та неупередженості у своїх рішеннях і діє відповідно до принципів недискримінації та прозорості. ACTED  присутня в Україні з 2015 року, реагуючи на надзвичайні потреби постраждалого від конфлікту населення, що проживає вздовж лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях.

З початку ескалації збройного конфлікту в Україні 24 лютого 2022 року, понад 250 співробітників ACTED мобілізувались для надання надзвичайної гуманітарної допомоги. Щоб швидко та ефективно реагувати, ACTED також розширила свою географічну та оперативну присутність в Україні та відкрила 6 нових офісів на заході, сході, півночі та півдні України. Після перших трьох місяців швидкого реагування та розширення масштабів діяльності ACTED трансформувала свої 28 програм, щоб надавати комплексну багатогалузеву допомогу в Україні  в рамках трьох "профілів": 

Надання надзвичайної гуманітарної допомоги на територіях, де ведуться бойові дії.

Забезпечення основних потреб внутрішньо переміщених осіб у центральних та західних областях України.

Підтримка відновлення нещодавно звільнених територій.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22181.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове