Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та Європейська федерація продовольчих банків обговорили можливості співпраці та взаємодії

2 Вересня 2022, 17:04

 

 

Відбулась зустріч Костянтина Кошеленко та Ганни Пророк, заступників Міністра соціальної політики України, з представниками міжнародної організації Європейської федерації продовольчих банків (FEBA) та її представництва у Києві, а також з представниками Благодійної організації «Міжнародного благодійного фонду «Фундація друзів України». 

На зустрічі були обговорені наступні питання:

За результатами зустрічі учасники домовилися опрацювати можливі напрямки співпраці та спрямувати зусилля на максимальну підтримку вразливих категорій населення з урахуванням пріоритетів Мінсоцполітики,  задля забезпечення їх підтримки в умовах воєнного стану. 

 

Довідково:

Європейська федерація продовольчих банків (FEBA) - європейська некомерційна організація, яка співпрацює з 24 дійсними членами та 6 асоційованими членами в 30 країнах Європи. З 1986 року місія FEBA полягає в тому, щоб представляти своїх членів на європейському та міжнародному рівнях; підтримувати та зміцнювати продовольчі банки в Європі шляхом організації навчання, обміну найкращими практиками та знаннями, встановленням партнерства; сприяння створенню та розвитку нових продовольчих банків.  

З 1 березня 2022 року FEBA розпочала кампанію #AllTogether4Ukraine, спрямовану на підтримку продовольчих банків, які допомагають переселенцям в Україні, зокрема,  організаціям-членам FEBA в Україні, Молдові, Польщі, Румунії та Словаччині.

 

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22162.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове