Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та УВКБ ООН активізують співпрацю

22 Серпня 2022, 22:00

 

 

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович провела робочу зустріч щодо посилення координації та співпраці у сфері соціальної підтримки населення з Представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліною Ліндхольм Біллінг.

Міністр підкреслила важливість об’єднання зусиль для покращення реагування на потреби, що виникають у зв'язку із повномасштабним збройним нападом росії. Особливо гострою є потреба в допомозі напередодні зимового сезону, забезпеченні соціального захисту найбільш вразливим категоріям населення в Україні (самотніх літніх людей, осіб з інвалідністю, таких, що потребують догляду, та ін.), посиленні спроможності територіальних громад щодо надання переміщеним особам соціальних послуг.

Завдяки реалізації програми багатоцільової грошової підтримки постраждалих від війни українців, що є додатковим заходом соціальної підтримки до наявної державної допомоги, майже 140 тисяч осіб отримали виплати у розмірі 2 220 гривень на кожного члена сім'ї на місяць протягом трьох місяців від УВКБ ООН.

За результатами зустрічі представники партнери підтвердили готовність поширити програму багатоцільової грошової підтримки ще на 70 тисяч осіб. Організація планує і надалі підтримувати розвиток цифрових технологій у соціальній сфері.

За словами Кароліни Ліндхольм Біллінг, саме питання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб є ключовими в межах мандату організації. А результати останніх соціологічних досліджень свідчать, що значна частина людей, які були вимушені покинути Україну, важливим аспектом свого повернення на Батьківщину вважають зокрема доступ до отримання соціальних послуг.

Оксана Жолнович висловила вдячність УВКБ ООН за успішну реалізацію вже започаткованих проектів щодо соціального захисту постраждалих внаслідок війни в Україні. Це, зокрема, програми багатоцільової грошової підтримки внутрішньо переміщених осіб, сприяння розвитку цифрових технологій для впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо можливих напрямів майбутніх програм підтримки найбільш вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб, зокрема у сфері надання психосоціальної, правової підтримки та посилення соціального захисту.

Для координації роботи у рамках стратегічних і поточних пріоритетів сторони погодили проведення додаткових робочих зустрічей.

 
 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22138.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове