Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та Save the Children обговорили напрямки майбутньої співпраці у сфері соціального захисту вразливих категорій населення

8 Серпня 2022, 18:14

 

 

08 серпня 2022 року відбулася зустріч заступника Міністра соціальної політики України Уляни Токарєвої з представниками міжнародної організації у сфері захисту прав дитини Save the Children.

Під час зустрічі учасники обговорили нагальні питання щодо евакуації вразливих категорій населення в умовах воєнного стану, зокрема, необхідності проведення евакуаційних заходів в Донецькій області.

Особлива увага в цьому контексті була зосереджена на сім’ях з дітьми та дітях, оскільки, на сьогоднішній день, зокрема, евакуації потребують близько 1500 дітей, які перебувають в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та під опікою.

Наразі Координаційним штабом з питань підготовки проведення обов’язкової евакуації населення Донецької області в умовах воєнного стану ведеться робота щодо визначення пріоритетних областей, які мають ресурс та відповідні умови для прийому представників таких вразливих категорій. Спільними зусиллями необхідно забезпечити максимально сприятливі умови проживання у визначених безпечними для таких категорій осіб регіонах України та належний догляд, харчування та гуманітарні потреби.

В свою чергу, представники Save the Children поділилися досвідом реалізації багатоцільової програми грошової допомоги для переміщених осіб у південних регіонах країни, поінформували представників Мінсоцполітики щодо можливих потенційних напрямків використання фінансових ресурсів та висловили підтримку спільній діяльності.

За результатами зустрічі учасники домовилися опрацювати можливі напрямки співпраці та спрямувати зусилля на максимальну підтримку вразливих категорій населення з урахуванням пріоритетів Мінсоцполітики задля забезпечення їхнього належного соціального захисту в умовах воєнного стану.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22110.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове